На прага на лятото, любителите на каравани и кемпери чакат

...
На прага на лятото, любителите на каравани и кемпери чакат
Коментари Харесай

Електронни винетки за кемперите и караваните

На прага на лятото, феновете на каравани и кемпери чакат с неспокойствие първите благоприятни условия да избягат от градския звук. Ето няколко потребни съвета за всички тях, свързани с новите условия за винетките в страната.

От 1 януари т.г. се вкара винетна такса за притежателите на каравани, които дружно с теглещия ги автомобил надвишават общо тегло от 3.5 тона (пътни транспортни средства категория 3).

Ако пътувате относително рядко или в случай че при започване на лятото сте решили да избягате от града с караваната си и се връщате чак в края на септември, идеална за вас е уикенд винетката. Тя коства 10 лева и важи от 12.00 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя. Естествено, по времето, когато караваната не е в придвижване, а е на плажа, да вземем за пример, винетна такса не е дължима. И още нещо - огромното преимущество на уикенд винетката е, че интервалът на годност на електронната винетка за ремарке или каравана може да е друг от този на винетката на теглещия автомобил.

Новата електронна уикенд винетка можете да закупите бързо и елементарно от онлайн платформата за продажба www.vinetki.bg даже и през вашия смарт телефон. Не забравяйте, че с електронната винетка към този момент няма да залепвате книжен стикер на предното стъкло на пътното транспортно средство, а при инспекция от контролните органи на пътя, не сте задължени да визиите документ, удостоверяващ закупуването й.

Ако сте притежател на кемпер, обаче, апелирам обърнете особено внимание на обстоятелството, че кемперите попадат в категорията на тежкотоварните коли (K2) и в случай че имате различен тип електронна винетка, ще бъдете спрени като извършители.

Нека летните почивки да са слънчеви, а пътуването - безпроблемно!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР