На повечето места в Гърция се търсят сезонни работници, а

...
На повечето места в Гърция се търсят сезонни работници, а
Коментари Харесай

Вижте какво предлагат гърците на нашите работници! Могат...

На множеството места в Гърция се търсят сезонни служащи, а заплатите варират от 800 до 1000 евро, предава македонското издание „ Фактор “, като прибавя, че за тази цел медиаторите наемат служащи от Македония, написа Блиц.

Съобщава се, че търсят сервитьори, камериерки, кухненски помощници, работи се всеки ден по 8 до 10 часа. Работници се търсят за островите Крит, Лесбос, Карпатос, Лефкада, Санторини и за други места.

„ Трудно е, само че когато свърши работното време, хората имат време да се провиснал на плажа. Има огромен интерес за работа от македонци, българи, сърби, албанци. Хората търсят цялостен сезон, който продължава 6 месеца. Ако работите като сервитьорка, нормално ви би трябвало отличен британски, само че в случай че сте в кухнята, тогава е задоволително едвам се разберете “, сподели медиатор от Битоля.

Медията предава, че с изключение на чужденците и част от гърците, които живеят в Атина и Солун, през лятото работят на островите, тъй като то за тях си заслужава.

По думите му отпътуват и млади, и остарели, някои получават бакшиш, други – не. „ Младите в еуфорията си споделят: Супер, ще работя за месец, плюс отмора на море “. А възрастните хора остават по 6-7 месеца. Доколко са задоволени от шефовете си там, това е самостоятелно. Имаме заинтригувани от всички македонски градове за работа в Гърция, само че множеството от тях са от Скопие ”, прибавя медиаторът, на който се базира „ Фактор “.

Въпреки това, той споделя, че несъмнено се изплаща да се работи в Гърция, тъй като работодателят обезпечава настаняване и храна. Медията предава, че има дефицит на служащи в няколко балкански страни. Сезони такива търсят Хърватия, Черна гора и България. Невъзможността да се посрещнат потребностите тези страни „ внасят “ служащи от чужбина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР