На последната среща протестиращите майки на деца с увреждания и

...
На последната среща протестиращите майки на деца с увреждания и
Коментари Харесай

Майка на дете с увреждания: Резилът на държавата е, че хора като нас умират от глад

На последната среща протестиращите майки на деца с увреждания и ръководещите не съумяха да реализират единодушие към Закона за персоналната помощ.
Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че планът би трябвало да обхване всички хора с увреждания и да няма разделяне на групи и ощетяване на някои от тях. Различните организации, представляващи хората с увреждания, обаче се разделиха и се упрекваха взаимно.

В студиото на „ Тази заран “ Вера Иванова, която е майка на дете с тежки увреждания, разяснява, че са в това състояние точно поради националните организации, които ги съставляват. Те се финансират от държавни дотации и пазят непознати ползи, посочи Иванова.

Когато се стигне до сходен конфликт, към този момент е подмината позитивната роля на обществената политика”, разгласи някогашният народен представител от Реформаторския блок Гроздан Караджов. Той е основател на дневен център на хора с увреждания и има сестра с тежки увреждания.

Караджов не утвърждава плана на Мая Манолова и счита, че тематиката се политизира.

Резилът на страната е, че хората с увреждания умират от апетит. Те желаят да останем към Агенцията за обществено подпомагане”, сподели в умозаключение майката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР