На последната общинска сесия съветниците в Бургас гласуваха и приеха

...
На последната общинска сесия съветниците в Бургас гласуваха и приеха
Коментари Харесай

Областният управител спря поскъпването на синята зона в Бургас

На последната общинска сесия съветниците в Бургас гласоподаваха и одобриха повишаването на цените на платеното паркиране и наемането на колела в града. Повишаването на таксата с 30 стотинки на час обаче бе спряно със заповед на регионалния шеф, който дефинира решението на съветниците като незаконосъобразно и изиска пояснение къде и защо ще се разпределят новите финансови. 

„ Решението взех, съгласно нас заради пропуски в цялостния развой и най-много неналичието на ясна аргументация за това за какво се постанова. Мотивите, които са изтъкнати са много общи и бланкетни, т.е. бих споделил, че преписват основанието, което дава законът за сходно изменение. Няма никаква съответна цел и обезпечени резултати, и в действителност даже и промяната в целия развой, тръгвайки от 2 лв. стигайки до 1,30, ставайки без съвсем никакви причини, за нас демонстрира, че по-скоро се работи или най-малко от документите, които са ни предоставени на нас, по-скоро се работи без финансова съответна аргументация за това нещо “, сподели Пламен Янев - регионален шеф на Бургас.

Бургас е един от най-натоварените откъм авто трафик градове през летните месеци. Тогава край морската градина работи и зелена зона, а в централната градска част синя, и посредством която обаче паркирането постоянно се оказва цяло предизвикателство за гостите на града. Липсата на парко-места се оказва даже по-проблемна от цените за паркиране. Проверка при омбудсмана открива, че има редица тъжби, както за звук от мотори в централната градска част и по огромните булеварди, по този начин и за липса от паркоместа.

„ За цената на синята зона нямам тъжби. По-скоро е за неналичието тук-там за паркиране. За това, че даже и да си закупил годишен електронен стикер по непрекъснат адрес няма къде да спреш. Всъщност закупуването на електронен стикер е една опция, тя не подсигурява обособено парко място “, споделя Тодор Стамболиев - омбудсман на Бургас.

Това е и причина локалната власт да търси способи за увеличение на зоните за паркиране, възобновяване и модернизиране на морския град. Действия и планове изискващи огромни вложения и потребност от пари. 

„ И сега проектираме етажни паркинги, плануваме тотална реорганизация на огромните трасета на Бургас, удължаването на „ Одрин “, детската болница, новите учебни заведения. Въобще не съм сюрпризиран, чакам и да спре и бюджетът. Но чакам да каже по какъв начин ще ни помогне с някой план с вложения за развиването на Бургас “, сподели Димитър Николов - кмет на Община Бургас.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР