"На последната година президентите мислят за това, което ще оставят

...
"На последната година президентите мислят за това, което ще оставят
Коментари Харесай

Проф. Коларова разкри плановете на Радев и при какви условия БСП няма да го подкрепи

"На последната година президентите мислят за това, което ще оставят след себе си, само че защото Румен Радев е неотдавна в политиката и той има упоритостите да се задържи малко повече, което значи, че петата година ще е нещо като рестарт ". Това сподели в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея с досегашната линия Радев консолидира някакъв тип съпротива на статуквото.

"Но тя електорално е освен нестабилна, на може и да се каже и не толкоз значима. Радев, съгласно декларацията на Движение за права и свободи, загуби една основна част от гласовете, с които беше определен ", сподели още тя.

Според нея гласовете на Движение за права и свободи са основни при избирането на президент.

"В петата година той ще се опита да направи рестарт, и този рестарт ще стане с късен старт ", сподели още тя.

"Ако се стигне до такава степен, че Българска социалистическа партия записва някакъв тип електорален неуспех, незабавно разбъркванията в партията ще слагат под въпрос връзките на Нинова с президента. Ако се окаже, че позицията и тактиката на Радев по отношение на митингите е довела до отлив от Българска социалистическа партия и прилив към групировката на Манолова, или друго ново ляво, тогава Българска социалистическа партия няма поддържа Румен Радев ", изясни проф. Коларова.

По думите й триумфът на Румен Радев ще се мери със способността да се форматира някаква коалиция, която изключва ГЕРБ.

"При победа на ГЕРБ ще се окаже, че Радев е тип креслива опция, която не води до електорален триумф. Но в случай че се окаже, че се е форматирал център-ляво блок, значи рецензията е била ефикасна ", сподели още политологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР