На пореден национален протест се събират медицински сестри от цялата

...
На пореден национален протест се събират медицински сестри от цялата
Коментари Харесай

Медицинските сестри:Не искаме да търгуваме, искаме да лекуваме!

На следващ народен митинг се събират медицински сестри от цялата страна. Пред Народното събрание те развяха трибагреници и транспаранти с надписи " Не желаеме да търгуваме, желаеме да лекуваме ", " До по кое време нощен труд за жъли стотинки ", " Искаме смяна, а не замяна ". Стотици експерти по здравни грижи упорстват за по-добри условия на труд, почтено възнаграждение и смяна в статута на здравните заведения, с цел да не бъдат те търговски сдружения.
Още преди няколко дни от Синдиката на Министерство на вътрешните работи и Асоциацията на фармацевтите оповестиха, че ще поддържат митинга на сестрите. Към демонстрацията ще се причислят и пациентски организации и жители, разгласи по-рано Мая Илиева, уредник на първите митинги на медицинските сетри. Основните ни претенции остават - стартово заплащане от две минимални работни заплати, по-добри условия на труд, законодателни промени и цялостна промяна в опазването на здравето, разяснява тя пред БНР.

Всички знаем, че в опазването на здравето има доста пари, само че те не се разпределят както би трябвало. Няма надзор. Ние се изправяме против това. Искаме промени в самото опазване на здравето, изясни Мая Илиева.
По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха, че поддържат митинга на мециниските сестри. Групата на социалистите ще внесе Закона за съсловните организации, потготвен от представители на съсловието и екипа на омбудсмана.
Медицински сестри от Бургас, Варна, Русе, Благоевград, Плевен, Сливен, Пловдив и други градове се включиха в митинга.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР