На полиграф за определяне на истината невинаги трябва да се

...
На полиграф за определяне на истината невинаги трябва да се
Коментари Харесай

Руски учени разкриха как се мами детектор на лъжата

На полиграф за установяване на истината не всеки път би трябвало да се разчита, защото детекторът може да бъде измамен относително елементарно, считат учени от съветския Институт за проучване на човешкия мозък " Наталия Бехтерева ". Специалистите разкриват няколко елементарни метода, които разрешават апаратурата да бъде излъгана.

Съветът към младежи, подложени на тест, е да си показват еротични подиуми, които провокират гърмеж от страсти и объркват работата на полиграфа. По-сложно могат да излъжат детектора хора в по-напреднала възраст. Решение обаче има и за тях - задоволително е да слагат нормално габърче в обувката и при задаването на някои въпроси да убождат крайници си с него, с цел да провокират прочувствен дисбаланс с мъчителните чувства.

Руските учени поучават феновете да се отнасят скептично към телевизионни стратегии, в които се употребява полиграф. Всеки експерт в региона на неврофизиологията знае чудесно правилата на работа на детектора на лъжата и могат с лекост да го заблудят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР