На пожар ГЕРБ реагира на намерението на БСП да внесе

...
На пожар ГЕРБ реагира на намерението на БСП да внесе
Коментари Харесай

Горанов: Нинова да не говори за корупция, участвала е в приватизация

На пожар ГЕРБ реагира на желанието на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение по отношение на корупция та. Премиерът Бойко Борисов „ строи ” управлението да изяснява какъв брой добре работи ГЕРБ за страната и какъв брой подправени вести създава Българска социалистическа партия.

„ Винаги може да се търси недостатък на ръководството. Това е ролята на опозицията. Ако си прави добре работата, тя може да откри причини за много браншове. Ако ние бяхме на тяхно място, от дълго време да сме внесли доста повече вотове ”, разяснява в „ Здравей, България ” финансовият министър Владислав Горанов

„ Вероятно те са експерти по тематиката с корупция та и по тази причина им е забавна. Корнелия Нинова да приказва за корупция е недопустимо, тъй като тя е взела участие в приватизацията на едно комерсиално сдружение и то против минимална сума за активите ”, съобщи той, като не пожела да каже за кое сдружение тъкмо става въпрос. Имало обаче доказателства за това.

Горанов не отхвърли това, че страната има проблем с корупция та и има още какво да се направи в тази посока.

„ Сигурно обаче е едно – България през днешния ден е по-добре от това, което е било през вчерашния ден. И по стопански индикатори, и по приходи, и по витално ниво ”, сподели финансовият министър.

Относно изказванията за нередности при публични поръчки, направени от здравния министър, Горанов съобщи, че има одитен отчет, изработен още по времето на служебното държавно управление, в който няма заключения, че е направил нещо нелегално.

„ Свещени крави в държавното управление няма. Не може да закриляме сходни дейности. Проявяваме особена сензитивност към тази тематика. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви терзания и нередности, няма по какъв начин да подкрепим сходно държание. Здравният министър стяга редиците и запушва много пробойни в системата. В тази връзка може да подозираме, че това е някаква ответна реакция на хора, които не желаят той да продължи да бъде на този пост. Аз му имам вяра ”, съобщи Горанов.

Той обаче добави, че журналистическото разследване е още един мотив да се ревизират обстоятелствата и събитията към изнесената информация. До две седмици ще стане ясна позицията на ГЕРБ по отношение на проблема и дали ще се наложи промяна на здравния министър.

Финансовият министър бе помолен да разяснява и тематиката „ КТБ ”. На въпрос кои политици са взимали пари от банката, Горанов съобщи, че няма по какъв начин да знае сходна информация. Има единствено данни за това кои политици са влизали в КТБ и са посещавали Цветан Василев.

Относно бюджета за 2018 година финансовият министър съобщи, че стопанската система дава опция той да реши доста от насъбраните проблеми.

„ Той е скроен по този начин, че да подсигури, от една страна, естественото действие на страната, а от друга – да даде опция да се изпълнят главните задължения в предизборната стратегия на ГЕРБ и Оперативна програма ”, разяснява Владислав Горанов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР