На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят отново поправката

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят отново поправката
Коментари Харесай

COVID ваксините и потребителските кредити във фокуса на депутатите днес

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще обсъдят още веднъж поправката в Закона за (ЗПК), даващи опция на кредитни институции да събират от потребителите двойни неустойки за така наречен бързи заеми, съобщи кореспондент на БГНЕС. Промените, направени от ръководещите през преходните и заключителни разпореждания на различен закон – този за Данък добавена стойност, бяха върнати за ново разглеждане от президента Румен Радев, съгласно който е „ правно нетърпимо “ да се лимитира отбраната на консуматори. Държавният глава аргументира ветото си и с обстоятелството, че „ вмъкването на промени сред двете четения “ на един закон, които не са свързани с него, „ опонира на правовата страна “.
Самите текстове бяха по предложение на самостоятелния народен представител Спас Панчев, а незабавно откакто получиха поддръжката на ръководещите юристи сигнализираха за допустимо злоупотреби от страна на компаниите за бързи заеми. Последва незабавно съвещание на Бюджетна комисия, където промени бяха оттеглени, а поправката на поправката бе призната и през преходните и заключителните разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2021 година Това пък даде мотив на опозицията да обвинят болшинството в „ юридически безпорядък “, защото те анулираха текст от закон, който още не бе влезнал в действие.
 Johnson & Johnson задвижи процедура по утвърждение на имунизацията си в Европейски Съюз и Канада JohnsonJohnson задвижи процедура по утвърждение на имунизацията си в Европейски Съюз и Канада
Американската компания " JohnsonJohnson " разгласи начало на процедура по кандидатстване за позволение на своята евентуална ваксин...
На пленарното съвещание депутатите ще гласоподават и план на решение за одобрение на присъединяване на страната ни в подписаните от Европейската комисия и производителите на медикаменти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbHand предварителни съглашения за покупка на ваксини по отношение на пандемията от COVID-19, както и предприемането на дейности за подписване на контракт за покупка на ваксини от Janssen Pharmaceutica NV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР