На пет детски площадки вече могат да играят малчуганите от

...
На пет детски площадки вече могат да играят малчуганите от
Коментари Харесай

Малчуганите от Послушко се сдобиха с чудни площадки за игр...

На пет детски площадки към този момент могат да играят малчуганите от ДЯ „ Послушко “. Те са ситуирани на повърхност от 327 кв. м. На тях са инсталирани нови пързалки, люлки, както и уреди за баланс – мостчета, тунели, нови пейки.



„ В детска ясла „ Послушко “ в никакъв случай не е имало площадки за игра. Само остарели пясъчници, които не се виждаха, тъй като бяха обрасли в трева. Мястото от години пустееше и не се използваше, а децата нямаха къде да играят “, сподели директорката на детското заведение Пенка Кашева. Тя посочи, че остарялата бетонна настилка е отстранена и на нейно място е положена ударопоглъщаща, която е устойчива на атмосферни въздействия и не се пързаля. „ От близо осем години се боря децата да имат обособени кътове за игра и съм доста щастлива, че този миг настъпи. Благодаря за помощта на кмета на регион „ Източен “ Иван Стоянов и на зам.-кмета Атанас Кунчев “, добави Пенка Кашева.



Новите уреди са сертифицирани и съобразени с условията на Европейския съюз за качество и сигурност.

„ Радвам се, че това ще бъде едно друго и ново прекарване за малчуганите. Надявам се да стане обичано място за тях, изпълнено с детски смях и радостни игри. Съоръженията са напълно съобразени с възрастта и двигателните умения на най-малките, което разрешава оптимален брой деца да изпитат наслаждение от играта навън “ разяснява кметът Иван Стоянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР