На пазара на труда все по-често добри шансове получават т.нар.

...
На пазара на труда все по-често добри шансове получават т.нар.
Коментари Харесай

Компаниите в САЩ вече ловуват сребърни медалисти

На пазара на труда все по-често положителни шансове получават така наречен " сребърни медалисти ". Така работодателите назовават тези претенденти за избрани позиции, които са минали сполучливо всички етапни на подбора, само че в последния миг заради някакви аргументи компанията е наела различен.

В изискванията на недостиг на фрагменти на пазара на труда в Съединени американски щати фирмите мъчно попълнят редица вакантни места. Затова те все по-често наблюдават и се интересуват от кариерата и се пробват да привлекат при себе си освен отхвърлените преди " сребърните " а дори и " бронзовите призьори " от състезанията за работа.

Това демонстрира проучване по тематиката на The Wall Street Journal.

" По-рано данните за такива претенденти за работа не се пазеха, само че в този момент фирмите са заинтригувани бързо да се преустройват и все по-често ги търсят и " ухажват ", с цел да заемат други свободни позиции ", отбелязва Курт Хайкинен, общоприет шеф на профилираната компанията за наемане на личен състав Montage.

Компанията Jobvite през 2017 година, да вземем за пример, е интервюирала 800 американски мениджъри и експерти по наемане на личен състав. От тях 88% са уведомили, че са канили така наречен " сребърни медалисти " за свободни места в тяхната компания, разнообразни от тези за които са кандидатствали. Година по-рано този индикатор е бил 59%.

Компанията Citrix Systems, разработваща програмно застраховане за облачни технологии, е възприело тактика " не изпускай " по отношение на всички кандидатстващи за работа във компанията. В базата данни се означават кои от претендентите са заели вторите и третите места в състезанията за работа.

При разкриване на нови свободни места тази информация се употребява за разбор, дали " сребърните " и " бронзовите " медалисти не са подобаващи за съответните вакантни места. За да поддържа контактите си и интереса на кандидатствалите за работа, Citrix непрекъснато им изпраща информация за новите свободни места и други събития свързани с компанията, кани ги на фирмени мероприятия.

По думите на вицепрезидента на Citrix Мелиса Абелинг, наблюдаваща набирането на личния състав, в компанията с щат 8 хиляди души, и 450 незаети длъжности, тази тактика оказва помощ бързо да се намират сътрудници.

Според нейната оценка, в случай че не се вземат поради тези с рекомендации на настоящи сътрудници, към 15 на 100 от свободните позиции в компанията се заемат от някогашни " сребърни " призьори от изявленията за работа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР