На път сме да изпратим март с динамично време, но

...
На път сме да изпратим март с динамично време, но
Коментари Харесай

До 25° в началото на април: Каква пролет ни очаква

Н а път сме да изпратим март с динамично време, само че първичните прогнози за началото на април са за по-малко разстройства и относително високи температури по отношение на нормалните за тази част на годината, съобщи .

Предстоящите почивни дни ще са прелестно пролетни. В събота на Тодоровден ще е слънчево и безшумно, с минимална облачност. Единствено в планините на Югозапад са вероятни къси и незначителни валежи от дъжд и сняг. След студената заран, дневните температури ще са сред 13 и 18 градуса.

В неделя облачността ще е рехава, висока и без превалявания в светлата част на денонощието. Ще духа осезаемо мощен вятър от юг-югозапад, с който температурите следобяд ще са от 15 до 20 градуса. Очакват се даже до 22-23 в някои всекидневно топли региони като Дунавската низина и Предбалкана.

Последната мартенска седмица ще стартира с прекосяването на леден атмосферен фронт. Още в неделната вечер в Северозападна, а в понеделник и в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд – на моменти краткотрайно интензивни. В Северозапада е допустима и гръмотевична интензивност с капацитет за дребна градушка. Вятърът ще е мощен и леден, с мощни пориви до 80-90 километра в час. Температурите ще паднат до интервала 8-13 градуса.

Вторник и сряда облачността ще остане динамична, само че преваляванията ще са местни и нищожни. Бързо ще се стопли и дневните температури ще се върнат към равнищата сред 15 и 20 градуса.

Валежи обаче ще има в края на работната седмица (28-29 март) с развиването на циклон в Средиземноморието. Ще се усили южният вятър, а според от траекторията на циклона преваляванията ще преминат над цялата страна. Ще има и гръмотевични процеси с капацитет за градушки.

Самият завършек на месеца (30-31 март) ще е топъл и с минимална възможност за разстройства. Такова време се обрисува и в първите дни на април. Дневните температури ще вървят нагоре и в избрани дни до 5-6 април можем да чакаме стойности на термометрите до 25 градуса.

Ако се запазят прогнозите, нахлуването на леден въздух може съществено да дестабилизира атмосферата с временен натоварен дъжд, гръмотевици и градушки. Това е допустимо да се случи през втората седмица на април.



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР