На първото си заседание министрите от служебния кабинет на Гълъб

...
На първото си заседание министрите от служебния кабинет на Гълъб
Коментари Харесай

Кабинетът Донев върна 17 предишни областни управители, смени още 8

На първото си съвещание министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев назначиха 25-има регионални шефове, 17 от които са заемали тази служба и в предходен интервал . Информацията е от Министерски съвет след днешното съвещание на кабинета.

Николай Шушков е назначен за регионален шеф на област Благоевград. Заемал е същата служба в интервала май 2021 година - януари 2022 година Два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград. Шушков е дълготраен чиновник в Агенция " Митници ". Притежава богат опит и професионални умения, добити от работа му в региона на интернационалния превоз и логистика. Бил е началник на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia - " ТПА " София " ЕАД. Висшето си обучение е приключил в Полтавския университет по стопанска система и търговия в Украйна.

Мария Нейкова ще извършва длъжността регионален шеф на област Бургас за повторно след 2021 година, когато е била на тази позиция. Тя е професор по административно право и развой и лекар на науките по национална сигурност. Декан е на Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет. Нейкова има богат управнически и административен опит. В интервала 2001-2009 година е била регионален шеф на Стара Загора. Автор е на доста научни писания и притежател на голям брой оценки и награди.

За регионален управит
 Още 8 нови регионални шефове от през днешния ден
Още 8 нови регионални шефове от през днешния ден

Решението на Министерски съвет е взето неприсъствено

ел на област Варна е назначен Марио Смърков . Същия пост е заемал от 27 май 2021 година до 24 февруари 2022 година В интервала 1999 година - 2017 година извършва разнообразни длъжности, измежду които и управителни, в Национална работа " Сигурност ", Държавна организация " Национална сигурност " и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " към Министерство на вътрешните работи. През интервала на работа в Министерство на вътрешните работи и ДАНС е награждаван неведнъж за реализирани високи резултати и за значителен принос при осъществяване на служебните отговорности.

За повторно длъжността регионален шеф на Област Велико Търново ще извършва Георги Гугучков . Същата служба той е заемал от май 2021 година до януари 2022 година Завършил е НВУ " Васил Левски " във Велико Търново през 1980 година с подготовка офицер от Инженерни войски като магистър по " Пътно строителство ". По-късно приключва Военната академия " Г. С. Раковски ", както и Стратегическия курс на Генерален щаб факултет на Военната академия " Г.С. Раковски " с добита подготовка " Специалист по военнополитически и стратегически проблеми на сигурността и защитата ". От 1980 до 2001 година е на кадрова военна работа във Водоснабдителна система на България, като последната му заемана служба е била пълководец на бригада и звание полковник. Има дълготраен управнически опит в частния бранш в сферата строителството в градска среда.

Огнян Михайлов е назначен за регионален шеф на област Видин. На същия пост е бил през 2017 година и 2021 година Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " по специалността " Управление на публичния ред и сигурност на Република България " от Академията на Министерство на вътрешните работи. Михайлов е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи, като минава през всички равнища на професионално развиване до шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи, ОДП и ОДМВР-Видин. Работил е също в системата на енергетиката и на Държавната организация " Държавен запас и военновременни ресурси " в София.

Длъжността регионален шеф на област Враца ще извършва Георги Митов. Придобива бакалавърска степен по " Счетоводство и надзор " от УНСС, има магистърска степен " Финанси " към Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ", а по-късно приключва профилиран курс за подготовка " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред " в Академията на Министерство на вътрешните работи в София. Дълги години работи в системата на Министерство на вътрешните работи, като през 2012 година е назначен за шеф бранш " Криминална полиция " в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Враца, а от 2015 до 2019 година е шеф районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи към ОД на Министерство на вътрешните работи във Враца. От 2019 година досега се занимава с организация и ръководство на действия, свързани с инфраструктурното строителство в частния бранш.

Кристина Сидорова е назначена за регионален шеф на област Габрово. Завършила е компетентност " Комуникационна техника и технологии " в Техническия университет в София и магистратура " Стопанско ръководство ". От 2014 до 2017 година е била общински консултант в Габрово. Сидорова е била депутат в 44-ото Народно заседание. Заемала позицията заместител регионален шеф на Област Габрово в интервала юни 2021 година - януари 2022 година

За регионален шеф на област Добрич е назначен Здравко Здравков . Здравков има забележителен управнически опит в частния бранш в областта на селското стопанство, а преди този момент е бил управител в бранша на недвижимите парцели. Има добита степен магистър по две специалности от Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ". От юни 2021 година до януари 2022 година е бил заместител регионален шеф на Добрич.

Александър Пандурски е назначен за регионален шеф на област Кюстендил. Пандурски има магистърска степен по специалността " Радиотехника " от Техническия университет - София. От 2013 до март 2021 година заема длъжността началник на Областна пощенска станция - Кюстендил. В интервала май 2021 година - януари 2022 година е бил регионален шеф на Област Кюстендил.

За регионален шеф на област Ловеч е назначен Светослав Славчев . Завършил е Висшето военно общовойсково учебно заведение във Велико Търново. Бил е дълготраен чиновник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч, където в интервала 2010 година - 2015 година е шеф отдел на " Охранителна полиция ". Бил е регионален шеф на област Ловеч в интервала май 2021 година - януари 2022 година

Валери Димитров е назначен за регионален шеф на област Монтана. Димитров е магистър по специалността " Национална полиция " от ВВОУ " Васил Левски " в гр. Велико Търново. От 1993 година до 2015 година е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, като е заемал разнообразни длъжности, в това число и шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Монтана. Бил е регионален шеф на Област Монтана в интервала май 2021 година - януари 2022 година

За регионален шеф на област Пазарджик е назначен Трендафил Величков . Завършил е компетентност " Финанси и заем " в Киевски университет в Украйна. Притежава магистърска степен по " Стратегическо управление на националната сигурност и защитата " на Националната военна академия " Г. С. Раковски ". Величков е бил регионален шеф на Област Пазарджик в интервала 2014 година - 2016 година Има дълготраен опит в областта на публицистиката, на мобилните връзки, маркетинга и рекламата.

Правителството назначи Людмил Веселинов за регионален шеф на област Перник. Веселинов е лекар по изкуствознание и изкуства, както и магистър по " Книга и печатна графика " в Националната художествена академия. Той е учител в Софийския университет. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 година до 2017 година Людмил Веселинов е бил член на Съвета на шефовете на Националния замък на културата ЕАД, Конгресен център - София. От 2017 година до 2021 година Веселинов е бил член и ръководител на Съвета на шефовете на държавното строително-надзорно сдружение " Агроводинвест " ЕАД.

Иван Петков е назначен за регионален шеф на област Плевен. По обучение е магистър по " Педагогика " във Великотърновски университет " Св. Св. Кирил и Методий ", както е и бакалавър " Социални действия " в същото висше образователно заведение. Петков е дълготраен чиновник в системата на Министерството на правораздаването, където е заемал управителни постове в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Заемал е длъжността заместител регионален шеф на Плевенска област.

Ангел Стоев е назначен за регионален шеф на област Пловдив. Той е заемал същата служба в интервала 2021-2022 година. Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " по специалността " Международни стопански връзки " от УНСС, а също по този начин е лекар по философия от Академията на Министерство на вътрешните работи - София. Дългогодишен чиновник е на НСС и ДАНС като е заемал длъжността шеф на Регионална дирекция ДАНС - Пловдив. Работил е и на високи мениджърски позиции в частния бранш. Ангел Стоев има специализации в ръководство на рецесии, противопоставяния на тероризма и стратегическо ръководство.

За регионален шеф на Разград е назначен Драгомир Златев . Драгомир Златев е бил е зам.-кмет на община Самуил, работил е също в администрацията на Община Разград. Златев е работил в Областна работа " Изтърпяване на наказванията ", където след конкурс е бил назначен и за шеф на службата. От 1 юни 2021 година до 1 август 2022 година е заместител регионален шеф на област Разград.

Николай Неделчев е назначен за регионален шеф на област Силистра. Завършил е ВТУ " Ангел Кънчев " със компетентност " инженер селскостопанска техника ". От 1991 година до 1999 година е бил заместник-кмет на община Ситово, а от 2003 до 2015 година - кмет на същата община. От 2015 година до сегашния миг е общински консултант в община Ситово. Участва интензивно в гражданското общество посредством съдружие " Информационен център за развиване на община Ситово ", на което е ръководител. От 2017 година работи в частния бранш. Почетен жител е на община Ситово.

За регионален шеф на област Сливен е назначен Минчо Афузов . Същата служба Афузов е заемал в интервала от май 2021 година до февруари 2022 година Преди това е бил общински консултант в Общински съвет - Сливен от 2015 година до 2017 година Дълги години е работил в частния бранш. Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " по специалността " Международни стопански връзки " в Стопанската академия " Д. А. Ценов " - Свищов.

Митко Михайлов е назначен за регионален шеф на област София. Притежава дълготраен административен и управнически опит, заемал е управителни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 година е заемал поста зам.-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, а в интервала май 2021 година - януари 2022 година е бил регионален шеф на област София. Притежава висше икономическо и юридическо обучение.

Радослав Стойчев е назначен за регионален шеф на Софийска област. В интервала май 2021 година - януари 2022 година е заемал същата служба. Преди това е бил е депутат в 43-ото и 44-ото Народно заседание. През 2011 година - 2014 година е зам.-кмет на община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " по " Икономика и организация на труда " от УНСС.

За регионален шеф на област Стара Загора е назначен Иван Чолаков . Той има юридическо обучение. Има петгодишен стаж като юрист в Адвокатска гилдия - Стара Загора. Дълги години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2013 година - 2016 година е бил шеф на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. В интервала май 2021 година - януари 2022 година е заемал длъжността регионален шеф на област Стара Загора.

На длъжността регионален шеф на област Хасково е назначен Минко Ангелов . Заема длъжността за трети път, като преди този момент е бил регионален шеф на област Хасково в интервала февруари - май 2017 година, както и в интервала май 2021 година - януари 2022 година Бил е депутат в 45-ото Народно заседание, както и зам.-кмет на община Хасково през 2012 година - 2014 година Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " от Висшия институт по хранителна и вкусова индустрия в гр. Пловдив.

Христо Христов е назначен за регионален шеф на област Шумен. Той е дълготраен научен учител в областта на сигурността и защитата, като все още е декан на Факултета по механически науки при Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ". Последователно в интервала 1987 година - 2011 година е работил в Министерство на защитата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Стефан Сабрутев е назначен за регионален шеф на Област Смолян , като за повторно заема тази служба. Бил е също по този начин общински консултант в Общински съвет - Смолян, работил е и в частния бранш в областта на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен " магистър " по " Екология на селищни системи " от Аграрния университет в Пловдив.

Георги Чалъков ще извършва длъжността регионален шеф на област Ямбол за трети път. Работил е като шеф в частния бранш, в интервала 2015 година - 2020 година е бил заместник-кмет на община Тунджа. Завършил е висшето си обучение в УНСС със компетентност " Икономика на търговията ".

Със същото решение на Министерския съвет се освобождават от служба съответните досегашни регионални шефове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР