На първо място за мен е важно дали тази информация

...
На първо място за мен е важно дали тази информация
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Чужди служби оказват натиск върху българската прокуратура

На първо място за мен е значимо дали тази информация (бел.ред. за ) е получена от непознати служби, моето разбиране е такова. И тези служби са оказали напън върху основния прокурор да предприеме дейности. Това сподели пред btv някогашният боен министър Николай Ненчев. Винаги съм твърдял, че българските служби би трябвало да бъдат надалеч по дейни, добави той.
Кои са двамата изгонени дипломати и каква информация са събирали?
 Гешев предложи заместниците си - Красимира Филипова, Пламена Апостолова и Десислава Пиронева Гешев предложи заместниците си - Красимира Филипова, Пламена Апостолова и Десислава Пиронева
Главният прокурор Иван Гешев насочи предложение до прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за назначение на госпожа Красимира Алек...
По информацията ми излиза наяве, че този скандал е почнал при започване на 2016г. Когато стартирах всички планове за модернизацията на българската войска като министър на защитата, акцентира Ненчев.
По думите му е ясно, че има взаимозависимост на българската прокуратура, която от своя страна оказва напън върху жители и висши служители. Бившият министър даде образец тъкмо с обвиняването към него във връзка договорката за ремонт на самолети в Полша.
Спомням си, в края на ноември подписах контракта с Полша – за ограничение зависимостта от Русия – в търсене на по-кратки периоди. Само два дни по-късно в министерството се получи писмо от ДАНС, в което се желае цялостна информация за договорката – записи, контракти, камери - всичко. Още повече, това беше контракт гласуван от депутатите с огромно болшинство. Проведоха се разпити на 10-15 души, които работиха по контракта. По същото време на мен ми беше повдигнато обвиняване. Договорът беше преференциален, ние получихме къси периоди – а обвиняването беше, че съм нарушил ползите на съветската страна. Ако бях получил това обвиняване от съветски прокурор, щях да го приема, само че когато то идва от Цацаров, в подпомагане на ДАНС, е съмнително. Делото беше водено от прокурор Пиронева (бел.ред. ) – която сега е зам.-главен прокурор. Това е доказателство за напън от страна на прокуратурата и деяние под непознато предписание. Това изясни Ненчев, който акцентира, че в този момент вижда сходен сюжет.
Ако се окаже, че тази информация е получена от непознати разследващи служби, ще бъде доста неприятно, акцентира Ненчев, тъй като ще потвърди обвързаността на българската прокуратура.

 Николай Ненчев оневинен и на втора инстанция за ремонта на МиГ-овете Николай Ненчев оневинен и на втора инстанция за ремонта на МиГ-овете
И Апелативният съд в София оправда някогашният боен министър Николай Ненчев за ремонта на моторите на изтребителите МиГ-29, заяви 24...
Бившият боен министър разгласи, че не познава двамата, посочени за шпиони. Заяви, че имал къса среща с съветския дипломат, само че те не се разбрали.
Това може би към този момент е четвърти скандал от този тип. Твърде евентуално е да са „ огромни риби “ (бел.ред. шпионите), защото са се опитвали да получат информация за превъоръжаването на българската войска, разяснява още Ненчев.
" Русия пробва ли се да управлява военната ни индустрия? Твърде евентуално и има доказателства – опита за отравяне на Емилиян Гебрев и тук нямам никакво подозрение, отговори Ненчев.
Опитва ли се да ни измести от пазара? " Със сигурност и към този момент са нападателни, процесът е почнал от дълго време ", сподели той.
След което обаче зададе няколко резонни въпроса:
 Цяло десетилетие съветски шпиони и дипломати са дестабилизирали Македония Цяло десетилетие съветски шпиони и дипломати са дестабилизирали Македония
Почти цяло десетилетие съветски шпиони и дипломати са взели участие в пропагандни действия за всяване на раздори в Македония като част от усил...
" Това е много дълъг интервал на работа – от 2016г. Какво са правили нашите служби, за какво не са реагирали? Кои са имената на българите, забъркани в този скандал? А какво стана с предходните шпионски кавги? Един от обвинените получи медал от Путин, а в този момент се гласи да прави партия. ", сподели Ненчев.
Според него, в този случай е значимо страната да реагира:
Външният министър е добре да изпрати протестна нота до своя сътрудник, дейности би трябвало да подхващат и военния, и вътрешния министър. Сбъдват се мрачни прогнози, сподели Ненчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР