На първо място по увеличение на възнагражденията е Силистра.Заплатите нарастват

...
На първо място по увеличение на възнагражденията е Силистра.Заплатите нарастват
Коментари Харесай

В български град вдигнаха заплатите с 205 лева

На първо място по нарастване на възнагражденията е Силистра.

Заплатите нарастват във всички области на страната. Средната заплата в столицата е 2073 лева, демонстрират последните данни на Национален статистически институт. Това е растеж с 205 лева, или с +11% за година.

Средното нарастване на възнагражденията в страната в границите на година е със 146 лева, написа " Труд "

Но има огромни разлики в покачването на заплатите в другите области. В четири области на страната растежът на заплатите е с повече от 200 лева На първо място по нарастване на възнагражденията е Силистра. Заплатите в региона са нарастнали с 256 лева до приблизително равнище от 1222 лева Това е впечатляващо нарастване от 26,5% и се дължи на промишлените предприятия в региона.

На второ място с съвсем същото нарастване на заплатите от 255 лева е област Разград. Но защото заплатите в тази област като цяло са по-високи от тези в Силистра, нарастването за година е с 20,7% до 1484 лева Третото място е за Перник, където покачването на възнагражденията е с 231 лева (+23,1%) до 1230 лева Големият растеж се дължи на близостта на Перник до столицата. София остава на четвърто място по нарастване на заплатите, само че растежът също е с над 200 лева за година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР