На първо място депутатите трябва да приемат бюджет, защото срокът

...
На първо място депутатите трябва да приемат бюджет, защото срокът
Коментари Харесай

Наталия Киселова: За да приеме нужните решения, НС трябва да работи извънредно, включително събота и неделя

На първо място депутатите би трябвало да одобряват бюджет, тъй като срокът на удължителния закон за използване на остарелия бюджет изтича през май – това съобщи пред бТВ конституционалистът доцент Наталия Киселова.

По думите й, при договарянията сред партиите би трябвало да се работи по два проекта. Трябва да се направи много сериозна подготовка по предпочитаните законопроeкти, каквито са законът за бюджета и приемането ни в Шенген.

Тя е безапелационна, че депутатите би трябвало да работят оптимално интензивно, с изключителни съвещания, в това число в събота и неделя.

Вторият проект би трябвало да е обвързван с кадрови решения за органите с изминал мандат и повърхностен състав - да бъдат определени нужните експерти, с цел да може страната да действа обикновено.

Доц Киселова разяснява, че въпросът сред първите две сили е политически, не юридически.

Според нея, контрактуваната сред двете обединения ротация на ръководителите не трябва да изключва другите парламентарни групи, другояче ще се сътвори съмнение в Народно събрание.

Тя означи, че сега президентът е по-стабилен властови център от Народно събрание тъй като партиите са го разрешили – в случай че се договорят за държавно управление, това ще се промени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР