На първият си работен ден след церемонията в сряда депутатите

...
На първият си работен ден след церемонията в сряда депутатите
Коментари Харесай

Депутатите създадоха временна анкетна комисия за Росенец

На първият си работен ден след церемонията в сряда депутатите сътвориха краткотрайна анкетна комисия за " Росенец " по предложение на   " Демократична България ". " За " основаването на комисията гласоподаваха 193 депутати, " срещу " - 1 и " въздържали се " - 12.

Комисията ще работи в срок от три месеца и бе управлявана от Калоян Янков от " Демократична България ", а заместител ще бъде Светослав Колев от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Комисията " Росенец " би трябвало да установи обстоятелствата и събитията за дейностите и бездействията на способените органи, които е следвало да установяват, преустановят употребата и да отстранен противозаконни градежи и обекти на територията на Лесопарк " Росенец ", в това число и прилежащата й територия. Друга задача ще бъде да проследи  дейностите на НСО, както и на способените органи при и във връзка митинга против беззаконието в страната на 11 юли 2021 година

„ Временната комисия за целия комплекс беше предстояща с огромно неспокойствие изключително от ГЕРБ, да се надяваме че ще поддържат.  Но тук е въпросът за бездействието на българските институции ”, сподели Христо Иванов.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще предложат разширение на обсега на комисията и с други случаи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР