На първия тур на местните избори в Несебър на 29

...
На първия тур на местните избори в Несебър на 29
Коментари Харесай

Битката за кметския пост в Несебър: Мнозина искат промяна в Общината

На първия тур на локалните избори в Несебър на 29 октомври в конкуренцията за кметското място участваха седем претенденти . Този път, за разлика от последните 12 години, в Общината ще има балотаж , който ще се организира тази неделя.

До него доближиха двама от претендентите – дългогодишният и доскорошен кмет Николай Димитров и Иван Дашев . Николай Димитров е повдигнат от Инициативен комитет, а Иван Дашев от Български съюз за директна народна власт /БСДД/.

На 29 октомври Николай Димитров, който последните 12 години печелеше локалните избори още на първия тур, този път не съумя да събере нужния брой гласове. За него гласоподаваха 41.16% от жителите на Община Несебър, които са отишли до урните предходната неделя. Така на 5 ноември той ще се изправи против Иван Дашев, получил 20.54 на 100 от гласовете.

Въпреки преднината за Николай Димитров на първия тур локалните са на мнение, че вотът тази неделя има възможност да бъде извърнат и борбата за кметския пост да бъде извоювана от претендента на БСДД. Така Несебър може да има нов кмет .

Интересен е фактът, че доста от локалните поданици на Общината към този момент са искрено отрицателно настроени против досегашния градоначалник Николай Димитров. В уеб страницата излезе публикация, в която се показва, че ръководството му не е положително. Нещо повече. Има подозрения даже за корупционни схеми и измами , в това число и по време на първия тур на локалните избори, и доста хора са се обединили, с цел да бъде свален от власт.

Някои от другите претенденти за градоначалник също се сплотяват и застават зад кандидатурата на Иван Дашев с вярата да се преборят с Николай Димитров и да съберат повече поддръжка за неговия конкурент. По този метод те се надяват да съумеят да детронират Димитров от кметския пост, заеман от него дълги години. Дали отпред на Община Несебър ще застане нов кмет, ще стане ясно след броени дни.

Николай Димитров е със мощни позиции, тъй като при гласуването несъмнено за него има кооперативен и общински избор , по сходство на всеки различен градоначалник, заемал дълги години своя пост. Освен това се приказва, че има и редица предприемачи , които го поддържат.

В същото време мнозина са на мнение, че ръководството на Николай Димитров не е положително и от дълго време е настъпил моментът той да бъде заменен на кметския пост от по-подходящ претендент, който да управлява Общината по обективен метод и да взима решения за богатството на нейните поданици. Именно по тази причина доста хора се надяват, че със заставането си зад кандидатурата на Иван Дашев след тази неделя Община Несебър към този момент няма да бъде същата и смяната ще се трансформира в действителност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР