На първите местни избори в Русия след инвазията в Украйна

...
На първите местни избори в Русия след инвазията в Украйна
Коментари Харесай

Подкрепяни от Кремъл кандидати спечелиха регионалните избори в Русия

На първите локални избори в Русия след нашествието в Украйна подкрепяните от Кремъл претенденти предстоящо завоюваха, оповестиха през днешния ден държавните осведомителни организации, съобщи ДПА.

Всички 14 настоящи губернатори, които се кандидатираха за преизбиране, резервираха постовете си, а партията на Кремъл " Единна Русия " резервира болшинство в множеството районни и градски законодателни органи.

Гласуването се организира сред петък и неделя допълнително от 80 района на федерацията.

Независимите наблюдаващи на изборите от организацията " Голос " показаха многочислени признаци на изборни измами. Руските управляващи, въпреки това, оповестяват, че не са регистрирани съществени нарушавания на изборните правила. Опозиционни деятели се оплакаха преди изборите, че претенденти, които са се изказвали срещу войната на Русия в Украйна, не са били позволени до присъединяване.

Най-високият резултат измежду губернаторите е реализиран от ръководителя на сибирската република Бурятия Алексей Циденов, който съгласно формалните резултати е получил 86,23 % от гласовете.

Най-скромният резултат от позиция на Кремъл е реализиран от Александър Бречалов с формалните 64,38 % от гласовете в република Удмуртия, която е част от Приволжкия федерален окръг, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР