На първи април Илон Мъск се пошегува, че Tesla е

...
На първи април Илон Мъск се пошегува, че Tesla е
Коментари Харесай

Свят да ви се завие! Вижте каква сума харчи Tesla на минута

На първи април Илон Мъск се пошегува, че Tesla е банкрутирала. Това може да наподобява като истинска концепция за Деня на лъжата, само че скоро като нищо ще се окаже самата истина, предизвестява Bloomberg в разбор за финансовото положение на компанията.
Макар да се похвали с " най-продуктивното тримесечие в историята си ", Tesla по този начин и не съумява да доближи плануваните тиражи на Model 3. Инвеститорите стават все по-нетърпеливи и това стартира да се отразява на акциите на производителя, които се сринаха с 24% от септември до момента.
Мъск твърди, че Tesla отбелязва " най-големия растеж на автомобилна компания в модерната епоха ", само че това става за сметка на големи разноски. Според Bloomberg производителят на електрически автомобили харчи по $6 500 на минута. Това прави по $390 000 на час и $9 360 000 дневно.
В момента за Tesla работят към 40 000 чиновници. Възвръщаемостта за служащ обаче е доста по-ниска, в сравнение с във Ford или General Motors. Ако парите не престават да се изливат сред пръстите на Мъск с такива темпове, загубите до края на годината ще надвишават $2 милиарда, а при започване на 2019 година компанията би трябвало да покрие дълг от $1.2 млрд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР