На отвратителна, цинична наглост се натъкнаха родители на 5-годишно дете

...
На отвратителна, цинична наглост се натъкнаха родители на 5-годишно дете
Коментари Харесай

“Възраждане” погна хазарта! Алооо, управляващите, явно сте зависими от хазартните босове, но деца нямате ли?!

На отвратителна, цинична безочливост се натъкнаха родители на 5-годишно дете при покупката на детска брошура. Оказа се, че вътре е поместена непряка реклама за хазартни игри. За това сигнализира националният представител от „ Възраждане “ Климент Шопов, до когото е достигнал сигналът, подаден от младото семейство.

 

„ Можете ли да си визиите, че купувате брошура за Вашето дете на 5 години, чрез която то да се научи да чете по-добре, а то се връща при Вас, цитира името на организатор на хазарт и Ви пита, „ Тате, мамо, какво е това? “ А може ли едно дете в България да си изживее детството без да бъде облъчвано с реклами на хазартни игри? “, зададе риторичен въпрос от трибуната на Народното събрание Шопов.

 

При инспекция се оказа, че книжката-списание се назовава, „ Аз рисувам песничка “ от издателство „ Къща и Градина “. Броят на книжката-списание е първи за тази година. След възмущението на родителите издателят е декларирал, че изтегля всички останали бройки от магазините, където списанието се продава.

 

„ Да, само че книжката се е продавала цялостен месец и множеството бройки към този момент са били продадени преди изтеглянето, което значи, че с изтеглянето на книжката не е предотвратил вредата, породена на децата от тази реклама. Напротив, вредата е нанесена. За това ние внесохме сигнал в Прокуратурата. “, добави Климент Шопов.

“Възраждане ”  винаги са заставали твърдо на позицията да се спрат позорните реклами на хазартни игри, да изчезнат от улиците на нашите градове, от автомагистралите, от излъчванията на електронните медии и  колкото и необикновено да звучи – от страниците на детските книжки.

 

Зависимостта от хазарта унищожава публичната тъкан. Всеки подвластен вреди на 10 до 17 души към себе си. При състояние, че в България към този момент зависимостта от хазарта е с пандемични измерения, всеки българин понася вреди - индиректно или не.

 

„ Внесохме Законопроект за възбрана на този тип реклама. Законопроект, който не бе приет с гласовете на ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. За страдание, в ръководещата коалиция не се намериха хора, които да имат грижа за народа и почтена визия за развиването на нашето общество. Напротив, видя се, че едните гласоподаваха срещу Законопроекта, тъй като нямало да ги дават по медиите по време на предизборната акция. А другите… допускам, че имат парични характерни връзки с хазартния бизнес, както добре се видя при случая с Васил Божков през 2020 година “, разяснява още Климент Шопов.

Автор: crimesbg.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР