На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът

...
На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът
Коментари Харесай

Президентът назначи Петър Тодоров за главен секретар на МВР

На съображение решение на Министерския съвет, със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за основен секретар на Министерството на вътрешните работи, оповестяват от Министерство на вътрешните работи и от Дондуков 2.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на основен комисар Тодоров документа за назначението му на длъжността. Главният секретар бе показан публично пред ръководителите на дирекции и служби в Министерство на вътрешните работи от министър Рашков и зам.-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Тодоров е приключил военно обучение във ВНВУ „ Васил Левски “, само че има 32 години стаж в Министерство на вътрешните работи. През 1989 година стартира работа в Министерство на вътрешните работи, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в пловдивската дирекция.  През 2003 година оглавява бранш „ Престъпления по пътищата “ към работа " Полиция " при Регионална дирекция на вътрешните работи - Пловдив, а през 2005 година става шеф на Първо районно управление (на МВР) – Пловдив, което управлява до назначението му като зам.-директор на ОДМВР – Пловдив на 20 май 2021 г. 

Това в действителност беше едно от първите кадрови решения на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той опита да махне Йордан Рогачев като началник на пловдивското Министерство на вътрешните работи и да сложи Тодоров титуляр, само че не съумя. Самият Рогачев излезе в бащинство и по този начин Тодоров до момента изпълняваше длъжността шеф на ОДМВР-Пловдив.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР