на опасния участък от между и все пак ще започне

...
на опасния участък от между и все пак ще започне
Коментари Харесай

Колко ще струва ремонтът на АМ Тракия в отсечката Чирпан - Стара Загора?

на рисковия сектор от сред и въпреки всичко ще стартира тази есен и ще коства 90 милиона лв. единствено за едното платно. Той обаче ще се прави парче по парче и платно по платно. Това оповестиха от АПИ.
Няма да има социална поръчка, а ремонтът ще се прави от компанията, която поддържа този пътен сектор и има 4-годишен контракт за тази активност. Това е държавната компания “Автомагистрали ”, която е длъжна по силата на контракта си да почиства снега по цялата автомагистрала зимно време и да прави настоящите поправки по нея през останалите сезони.
 Верижна злополука на Автомагистрала Тракия край София Верижна злополука на Автомагистрала Тракия край София
Верижна злополука сред товарен автомобил и три леки коли е станала на Автомагистрала " Тракия " в посока Пловдив при 2 км, оповестява Агенция " Фокус "...
В този сектор две от трите ленти са се нагънали, ограничаването на скоростта е 90 км в час и на процедура придвижването е единствено в крайната лява лента, защото водачите заобикалят другите две.
Ремонтът трябваше да почне през втората половина на септември, само че по думите на члена на управителния съвет на организацията Иван Досев се схваща, че той ще стартира през октомври, написа.
“Ако би трябвало да вършим повсеместен ремонт на този пътен сектор, ще се наложи да го затворим целия. Затова ремонтът ще е права по права и платно по платно, като се прави всичко допустимо придвижването по него да продължи ”, сподели инж. Досев.
След като това платно бъде поправено, най-вероятно следващата година ще се прави ремонт и на другото в посока Бургас - София.
Според специалисти, като се изключи че асфалтът е надиплен, секторът е и рисков по друга причина - почвата е прекомерно влажна и няма задоволително положително отводняване, тъй че има огромна възможност някой ден цялата автомагистрала да потъне в тази си част.
 Ремонтират рисковия мост на Автомагистрала Тракия край Ихтиман Ремонтират рисковия мост на Автомагистрала Тракия край Ихтиман
Ден, откакто парче бетон падна върху автомобил под мост на Автомагистрала " Тракия " – от Агенция " Пътна инфраструктура " към този момент са вписали съор...
От през вчерашния ден не можаха да отговорят какво постанова цената на ремонта да е толкоз висока - 90 млн. лева за 52 километра, в случай че самото строителство преди повече от 15 години е било 104 млн. лева с Данък добавена стойност, само че и за двете платна.
Преди няколко месеца в отговор на парламентарно запитване районният министър Петя Аврамова сподели, че прогнозната стойност на ремонта е 89 млн. лева, като 70 млн. лева от тези пари са за пътя, 15 милиона - за мантинели, и още 4 млн. за нова маркировка.
Преди няколко години тогавашният районен министър Лиляна Павлова сподели също в Народното събрание, че ремонтът на сектора Чирпан - Стара Загора от автомагистрала “Тракия ” ще коства към 40-50 млн. лева Най-вероятно тогава се е имало поради единствено замяна на най-горния износващ пласт асфалт, до момента в който в този момент се постанова цялостна замяна на настилките.
Този сектор от автомагистрала “Тракия ” влезе в употреба още през 2007 година и бе построен от компания от състава на “Трейс Груп Холд ” по остарял държавен план. При строителството му площите се оказали някогашни оризища с доста влажна почва и изпълнителят е изискал планът да се промени. Тогавашната Пътна организация, чийто началник по това време бе Веселин Георгиев, е отказала.
 
 Километрични опашки се образуваха по Автомагистрала Тракия Километрични опашки се образуваха по Автомагистрала Тракия
По автомагистрала Тракия на 126 км в посока Бургас, има километрични опашки. Движението се контролира от чиновници на Пътна полиция. Пре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР