На официална церемония в Посолството на Република България в Лондон

...
На официална церемония в Посолството на Република България в Лондон
Коментари Харесай

Великобритания ни върна незаконно изнесени антики

На публична гала в Посолството на Република България в Лондон на българската страна от способените институции в Обединеното кралство бяха върнати нелегално изнесени културни полезности.

Церемонията беше открита от посланика на страната ни в Обединеното кралство Н. Пр. Марин Райков, в наличието на представители на Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното наследство” на Министерството на културата – основен шеф Александър Трайков и шеф отдел Мария Тодорова, както и представители от ГДБОП на нашето Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата. От страна на Обединеното кралство в церемонията взеха присъединяване Лондонската полиция, гранична полиция, полицията на Кент и представители на Британския музей.

Специални посетители бяха оперативните полицейски чиновници, задържали трафикираните културни полезности, прокурорът, работил по случая, както и митническите чиновници, задържали нелегално импортираните предмети на територията на Обединеното кралство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР