На официална церемония в Американския център в София бяха наградени

...
На официална церемония в Американския център в София бяха наградени
Коментари Харесай

Златна купа за ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца от SUPER STEM България 2018

На публична гала в Американския център в София бяха наградени спечелилите в националния конкурс за STEM науки в учебно заведение. Най-добрите на регионално равнище получиха документи от Научен център „ Карнеги” в Съединени американски щати, а на национално равнище младите гении бяха наградени със златни медали и специфични документи. Беше връчена и специфична премия - Златна купа STEM учебно заведение България 2018, която тази година бе присъдена на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ - Враца.
Национални спечелили в категория „ Математика” (8-12 клас) са Цветелина Георгиева и Десислава Колева с техния план „ Равномерно придвижване в математиката “. Ръководители на единайсетокласничките са Илонка Вутова и Станислава Каменова, старши учители по информатика и осведомителни технологии, а съветник в региона на математиката – Веселка Вълова, основен преподавател по математика. В регионалния стадий първенци са Стивън Василев (8 клас), Вяра Цветанова (8 клас), Деница Узунова (11 клас) и Александра Вутова (11 клас).
Повече от удивителни бяха плановете и новаторските практики, които ползват участниците от 24 български града, с които участваха в Националния конкурс SUPER STEM България 2018. Целта на състезанието е да насърчава надарени възпитаници в региона на науките STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics), които са инициативни и любопитни да основават и опитват.
Ръководството на гимназията изрича своята признателност и поздравления на отличените възпитаници и техните учители за невероятния триумф и им пожелава здраве и безстрашие за нови победи!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР