На официална церемония, с участието на генералния директор на НКЖИ

...
На официална церемония, с участието на генералния директор на НКЖИ
Коментари Харесай

Започва модернизацията на железопътен възел Пловдив

На публична гала, с присъединяване на генералния шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, кмета на град Пловдив Здравко Димитров, ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков, представители на изпълнителя и строителния контрол, беше даден старт на осъществяването на план за рационализация на железопътен възел Пловдив.

Проектът е от стратегическо значение за Пловдив, той ще обезпечи директна връзка на южните квартали на града с центъра. Паралелно с това, обектът е част от по-мащабния план за създаване на железопътна автомагистрала от София до Бургас.

Дейностите включват рехабилитация и рационализация на железопътната инфраструктура в секторите жп гара Пловдив - Пловдив разпределителна - Крумово и Пловдив разпределителна - Скутаре, реализация на пътен пробив под жп гара Пловдив, развиване на коловозите на жп гарите, попадащи в обсега на жп ареала и унищожаване на съществуващи прелези и замяната им с надлези. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на гр. Пловдив подземно прекосяване от бул. „ Васил Априлов " към бул. „ Македония " под региона на гаровия комплекс. Ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР