На официална церемония наградиха най-активните учебни заведения от Пловдив, включили

...
На официална церемония наградиха най-активните учебни заведения от Пловдив, включили
Коментари Харесай

Наградиха най-активните пловдивски училища

На публична гала наградиха най-активните образователни заведения от Пловдив, присъединили се в Европейски ден на спорта в учебно заведение през тази година. Община Пловдив, дружно със Сдружение "BG Бъди деен " отличи призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни артикули за физкултурните си салони. "Общо 19 образователни заведения в града станаха част от Европейски ден на спорта в учебно заведение през тази година, а близо 5000 възпитаници и 360 учители и родители се включиха в празника ". 
С тези думи Николета Янева, Координатор Образование NowWeMOVE, откри събитието по награждаването. "Страхотни събитията и страхотни спортни стратегии показаха доста от учебните заведения в Пловдив. Всички те се бяха постарали с огромно многообразие на действия, а доста от учебните заведения се включиха във FlashMOVE, като част от празника и това им донесе съответните бонус точки ". BG Бъди деен показа на малко резултатите от Европейски ден на спорта в учебно заведение през 2017-та. 
"Отново можем да сме горди. През тази година сме на призовото 3-то място в Европа по брой раздвижени деца, учители и родители. Според статистиката това са 60 хиляди възпитаници oт над 175 обитаеми места, а акцията е достигнала до над 300 000. Но аз обичам да споделям че това е единствено статистика, а тя не е постоянно точна, тъй като действително присъединилите са доста повече. Много от учебните заведения не се записват в уеб страницата и не показват техните доклади, само че в действителност приветстват самодейността и вършат страхотни спортни празници ", сподели Янева.
Според критериите на BG Бъди деен, за най-активно учебно заведение под тепетата бе определено ОУ "Елин Пелин ". Учебното заведение е отбелязало включването си в самодейността с образуване на двучасов състезателен празник, в който са взели участие всички възпитаници и 20 преподаватели в 20 разнообразни интензивности.
Останалите наградени образователни заведения са: ОУ "Гео Милев ", Езикова гимназия "Иван Вазов ", ОУ "Кочо Честеменски ", СУ "Христо Груев Данов ", СУ "Св. Паисий Хилендарски ", ДГ "Албена ". Училищата призьори бяха наградени от зам.-кмета по спорт и юношески действия Георги Титюков и Петър Зехтински. 
Всички образователни заведения, взели участие в Европейския ден на спорта в учебно заведение, получиха документи за присъединяване, както и онлайн достъп до запаси - наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в образователните заведения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР