На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на

...
На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на
Коментари Харесай

Orbico и инвеститорът Cordeel направиха първа копка на логистичен център за 52 милиона лева в София

На публична гала през днешния ден Cordeel България направи първа копка на новия логистичен и административен център, който се построява по поръчка за Orbico България в североизточната част на София. Инвестицията в базата е на стойност 52 млн. лева и тя ще се трансформира в най-голямата база на хърватската компания в Европа с повърхност от 57 декара, като това е и най-мащабната инвестиция на хърватска компания в България.

Проектът се реализира на правилото на създаване по поръчка и лизинг и ще включва складови и офис площи и нужната инфраструктура. Центърът ще се построи върху терен, благосъстоятелност на Cordeel България, а срокът, в който той би трябвало да бъде приключен, е година и половина. Капацитетът на складовите площи ще е от 45 хиляди палетоместа, а 38-те складови рампи ще могат да товарят по 100 камиона на ден.
 Tesy влага 7 милиона лв. в нов логистичен терминал
Tesy влага 7 милиона лв. в нов логистичен терминал

Компанията чака доходи от €79 милиона през тази година

" Това е най-големият ни логистичен център в Европа ", сподели по време на церемонията ръководителят на съвета на шефовете на Orbico България Бранко Роглич. " Надявам се той да е задоволителен за растящия ни бизнес в страната. "

Orbico е един от най-големите дистрибутори в Европа, който стъпва на българския пазар преди 17 години, започвайки " от нулата ", по думите на Роглич. През предходната година тя е нараснала броя на чиновниците си с повече от 20%, като през днешния ден за нея работят над хиляда чиновници. С съвсем същият ритъм са нарастнали и приходите ѝ, които възлизат на 10,6 млн. лева при облага от 833 хиляди лева (ръст от съвсем 30% на годишна основа).
 Pepco отвори логистичен център за €85 милиона, който ще зарежда магазините й у нас
Pepco отвори логистичен център за €85 милиона, който ще зарежда магазините й у нас

Компанията възнамерява да има над 60 магазина в България до 2021 година

" Благодарение на българите и на водачите в компанията тук, ние сме доста удовлетворени от постигнатото през годините ", сподели Роглич. " Освен бизнеса си, ние построяваме доста положително другарство сред България и Хърватия, а през днешния ден включваме също и Белгия. Това е една нова Европа, която пораства дружно. "

От друга страна, Cordeel участва от малко повече време в България, като за двете десетилетия на локалния пазар компанията е осъществила над 80 плана (включително Bulgaria Mall и Infinity Tower) и има осем награди " Сграда на годината ".
 Най-големият логистичен център в България стана още по-голям
Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

С разширението общата повърхност на комплекса на Kaufland е 390 хиляди квадратни метра

" Ние подсигуряваме, че центърът ще дава отговор на европейските стандарти за модерно строителство ", сподели ръководещият шеф на Cordeel България Владимир Андреев. " Изграждаме плана върху личен терен, прилагайки познанията ни за спецификите на локалния пазар, в композиция с ноу-хауто и дългогодишния опит на фирмите от групата Cordeel в Европа. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР