На Общо събрание членовете на Българския олимпийски комитет отчетоха като

...
На Общо събрание членовете на Българския олимпийски комитет отчетоха като
Коментари Харесай

БОК даде оценката си за представянето ни на Олимпиадата в Токио

На Общо заседание членовете на Българския олимпийски комитет регистрираха като чудесно представянето на страната ни на Игрите в Токио. В японската столица българските олимпийци записаха впечатляващ триумф със спечелването на 3 златни, 1 сребърен и два бронзови медала. Отвоюваните в пет спорта 6 оценки подредиха страната ни на 30-о място в крайното класиране по народи, което е голям скок напред спрямо последните 3 олимпийски игри (Пекин 2008 – 40-о място, Лондон 2012 – 51-во и Рио 2016 – 54-то място). 10 български състезатели завоюваха медали, което е една четвърт от състава на спортистите ни в делегацията за игрите.

„ Нашите спортисти зарадваха милиони сънародници и още веднъж ги накараха да се усещат мощни и горди като българи. Страната ни имаше своите супер герои в Токио, своите най-ярки посланици пред света и от сърце благодарим на тях, на техните треньори, експерти в щабовете и ръководители във федерациите. Те преодоляха големи компликации с цел да потвърдят, че българският спорт не е мъртъв, че има капацитет, който може още и още да се разгърне. За да се случи това и с цел да имаме в бъдеще нови трофеи и медали се изисква целенасочена и ефикасна активност в клубове, федерации и съюзи, както и общи координирани старания на всички съпричастни институции и фактори. Само по този начин ще можем да превърнем триумфите в Токио в една устойчива и необратима наклонност за положителното бъдеще на българския спорт, “ сподели президентът на БОК Стефка Костадинова в приветствието си към участниците в Общото заседание.

Делегатите на Общото заседание на БОК одобриха Отчета, който в детайли проучва представянето ни в обособените спортове. Поради лишаване на лиценз и привършване на правосъдните каузи Българска федерация триатлон бе извадена от състава на Общото заседание, а за нов член бе призната Българска асоциация по триатлон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР