На обща пресконференция министрите на външните работи и на туризма

...
На обща пресконференция министрите на външните работи и на туризма
Коментари Харесай

И Австрия обяви плана си за премахване на ограниченията заради COVID-19

На обща конференция министрите на външните работи и на туризма в Австрия, Александър Шаленберг и Елизабет Кьостингер, оповестиха идващите стадии на намаляване на ограниченията в туризма, които ще стартират постъпателно от средата на месец май.



Планът планува тясно съдействие с браншовите представители и органите на опазването на здравето и ще бъде оповестен до края на този месец.

По думите на министърката на туризма ще има разлики сред жилищата чартърен без обезпечаване на храна и огромните хотели и спа центрове, където се събират повече хора и съществува по-голяма заплаха от заразяване. Най-важното изискване е да бъде редуциран до най-малко рискът от болест.

По-нататък Кьостингер прикани обществото да се настрои към ограничение на свободата в пътуванията. Това акцентира в изказванията си и външният министър. Причината е, че на много страни ще им би трябвало дълго време да се оправят с инфекцията.

В момента няма страна по света, която австрийското външно министерство да е класифицирало с висока степен на заплаха, годна за цялата страна.

От 47 000 австрийци, намиращи се в чужбина при експлоадирането на рецесията, отвън рамките на Австрия сега се намират 3500, от които 1000 желаят да се завърнат, рапортува Шаленберг.

Добра вест: Испания смъква карантината на 26 април, ето по какъв начин ще стане това

Те се намират в 84 страни на света, от етапа на "масово репатриране " министерството минава във фаза на "грижа за всеки поотделно ", като посолствата ще отпускат изключителни заеми за тези, които не разполагат с парични средства за завръщането си.

Усилията на държавното управление ще бъдат ориентирани към обезпечаване на свободата на пътешестване в първия вероятен миг, само че това ще стане след окончателната победа над вируса, защото преждевременното решение ще провокира нова вълна на заболяването.

Това решение предопределя къде австрийците ще прекарат отпуската си тази година. "Почивката в Австрия е преди всичко, с цел да можем да подкрепим туризма ".

На конференция министърът на образованието Хайнц Фасман разгласи, че на 4 май ще бъдат отворени учебните заведения за зрелостниците. Матурата е планувана за 25 май. Тази година пред тип събитията учениците ще поставят изпит единствено по три предмета - немски, непознат език и математика.

Матурата ще е единствено писмена, като за окончателната оценка ще се има пред тип и триумфът от последната година. По предпочитание учениците могат да се явят и на вербален изпит. По предпочитание те могат да положат и спомагателен изпит по различен предмет.

На зрелостниците ще бъдат предоставени пространства - физкултурни салони и зали в образователните заведения, с цел да бъде обезпечено нужното разстояние, предпазващо от болест.

По време на изпитите за тези от тях, които са от рискова група, ще бъдат обезпечени спомагателни пространства. На хигиената и дезинфекцията ще бъда отделено особено внимание във всички образователни заведения. За останалите класове министър Фасман не пожела да назове съответни дати, само че по непотвърдени данни образователните занятия ще стартират на 18 май.



Все още не е конкретизирано какъв ще е графикът, гарантиращ дребни групи в постройките. Вероятно ще има образование за някои групи заран, за други след обяд или в избрани дни от седмицата ще бъдат обучавани избрани класове.

Когато бъде направен точният график, министърът ще заяви на обособена конференция. Освен матурата ще бъдат извършени и други изпити, завършващи образованието: в междинните професионални учебни заведения датата ще бъде избрана в допълнение, изпитите ще се проведат по схемата на матурата, само че през юни.

И студентите ще се върнат последователно във висшите образователни заведения. Лекциите ще бъдат онлайн до края на юни, само че по-късно ще има естествена изпитна сесия. По данни на управляващите в Австрия има 12 916 доказани инфектирани с новия ковид, 273 от които са умряли. През последното денонощие са дали позитивна проба още 277 души, а смъртните случаи са 30.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР