На няколко километра югозападно от малкото градче Ал Мадам, на

...
На няколко километра югозападно от малкото градче Ал Мадам, на
Коментари Харесай

Зловещата история на едно призрачно село

На няколко километра югозападно от дребното градче Ал Мадам, на остарелия път Дубай-Хата, се намира изоставено населено място.

Някога селцето е населявано от племето Ал Кутби - едно от трите видни племена, живеещи в покрайнините на Ал Мадам.

Поради някаква причина обаче един ден преди десетина години жителите събират багажа си и изоставят родния си дом. Според локалните митове злобен дух, именуван джин, е изгонил племето от мястото, което обитават, написа Life Globe.

View this post on Instagram
A post shared by SABINA

Но в реалност повода е доста елементарна и в нея няма нищо злокобно и необичайно. И това са пясъчните стихии, които се постоянно срещано събитие в пустинята. Така че пясъкът, а не злобен джин, евентуално гони локалните поданици.

Селото е доста малко, с два реда идентични къщи и джамия в единия му край. Къщите са издигнати в края на 70-те или 80-те години на предишния век като част от жилищен план.

 Снимка 389194

Те и досега са в добър тип. Няма съвсем никакви разпадащи се стени или олющена багра, даже след повече от 10 години занемаряване и неподдържанe.

Но нито една къща не може да избяга от непрекъснатите нахлуващи пясъци вътре. Стая след стая, къща след къща се затрупва с пясък от пода до тавана.

View this post on Instagram
A post shared by Alina Kuznetcova (@alishaalisha) on Oct 22, 2017 at 3:02am PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР