На него членовете на съвета беседват с генералния директор на

...
На него членовете на съвета беседват с генералния директор на
Коментари Харесай

Алипиев: По време на управлението на Каменаров и Кошлуков спортът в БНТ превърна се в лошо подбран кръжок

На него членовете на съвета беседват с генералния шеф на Българска национална телевизия, а новото попълнение Соня Момчилова си разрешава да му зададе неуместни въпроси, свързани с някои негови дейности. Естествено един от въпросите (за което благодаря) е обвързван с Искра Ангелова, Боряна Пунчева и мен. В отговора на господин Кошлуков има поредност от погрешни и неточни изказвания! Той казава, че е бил заставен да ме освободи, с цел да не наруши закона, че не ме е уволнил и че ми е предложил цивилен контракт! Нито едно от трите не е правилно.

Първо бях назначен на тази служба (изпълнителен продуцент) съвсем осем години преди да бъда уволнен и всички знаеха, че не давам отговор единствено на едно от многото условия на длъжностната характериситка.

Второ цивилен контракт не ми е предлаган от никого даже и за секунда, а на единствената ни персонална среща, поискана от мен, Кошлуков, който направи всичко допустимо да я избегне, въпреки всичко ми сподели, че не можело да стане като с Лучано преди време и че така и така всички го мразели, а в случай че ме остави, щели да го ненавиждат още повече (съжалявам, че не я записах на телефона си)

Трето обадих се на Сашо Йовков, до момента в който бях в болнични след интервенция от херния и му споделих, че мога да дойда да разясня мачовете от международното състезание по баскетбол през септември 2019, само че той ми отговори, че не било законно, зашото съм в отпуск по болест. Със същия Сашо Йовков имах спогодба да не се шуми по проблема с освобождението ми, до момента в който съм в болнични, само че той даде фамозното изявление на Паола Хюсеин от " 24 часа ", от което се разбра, че съм уволнен още преди този момент да е реалност.

Четвърто - 10 дни откакто излезе това изявление, дублирам - до момента в който бях в болнични след интервенция, получих документите за прекратяването на трудовия ми контракт по пощата. Отидох и ги подписах, тъй като ми стана ясно, че генералният шеф е припрян и желае да се отърве от мен, а седмица по-късно се явих на държавен изпит в НСА пред солидна комисия и го взех с отличен шест.

Пето - по време на ръководството на Коко Каменаров и Емил Кошлуков и макар прерастването на спортната редакция от " продуцентски център " в " дирекция ", спортът в

Българска национална телевизия загуби дълго градени позиции и престиж, и се трансформира в неприятно селекциониран кръжок.

Пиша всичко това не за опрощение, нито с цел да упреквам някого, а тъй като тогава отхвърлих да разясня и заявих, че в никакъв случай няма да кажа неприятна дума против Българска национална телевизия. Наглото държание на господин Кошлуков, планирането на провокативен филм за Македония в деня на визитата на премиера Ковачевски у нас, опраскването на публицисти, назначението на комфортни на всички управляващи водещи, ходенето на лекции в работно време, не могат да бъдат обезщетени с покачване на заплатите и други подхвърляние на трохи в хранилката на работещите в Българска национална телевизия.

Вече осъдих малкия екран на две инстанции и отхвърлих препоръчаното ми от юристите на Българска национална телевизия извънсъдебно съглашение, а на сътрудниците желая да кажа, че не осъждам тях, а персонално генералния шеф и се надявам някой ден тъкмо той да изплати възможното ми обезшетение!

П.П.: Протоколът е наличен на страницата на Съвет за електронни медии, скърбя, че не съумях да го прикача, само че всеки, който изиска, може да си го аргументи, назидателен е!

Камен Алипиев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР