На мястото на недостроената ИПК Родина“, която беше взривена през

...
На мястото на недостроената ИПК Родина“, която беше взривена през
Коментари Харесай

Седем 75-метрови кули и няколко по-малки сгради заменят ИПК „Родина“ в София

На мястото на недостроената ИПК „ Родина “, която беше взривена напролет на 2020 година, следва да бъде издигнат комплекс от мултифункционални здания. Това излиза наяве от виза за планиране, подписана от основния проектант на София Здравко Здравков и качена в формалния портал на общината тази седмица, откри инспекция на Economic.bg.

От документите се вижда, че следва да бъдат издигнати седем съществени здания с височина 74.90 метра и още няколко по-малки. Кулите ще бъдат нежилищни и ще включват офиси, хотел, търговски и обслужващи площи и подземни гаражи. Те ще бъдат ситуирани откъм страната на бул. „ Цариградско шосе “. От вътрешната част на имота ще има жилищни здания, детска градина, търговски и обслужващи площи и подземни гаражи.

 карта на терена за застрояване

През лятото на 2018 година ИПК „ Родина “ беше закупена от притежателя на най-голямата верига лечебни заведения в страната, най-известната от които е „ Софиямед “. Той закупи незавършените здания посредством сдружението си " Изток плаза ", написа Капитал.

Имотите, които включват и прилежащата печатница, бяха препоръчани от частен правосъден реализатор за близо 40 млн. лева в две обособени процедури, а купувачът печели с малко над минималната цена. Продажбата беше по искане на синдиците на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) поради неизплатени задължения на притежателя на парцелите. Това са " Издателско-полиграфически комплекс Родина " и дъщерното му " Родина тауър ", които тогава се направляваха от Ирена Кръстева, майката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Две години след придобиването на терена пустеещите незавършени здания бяха съборени.
Взривиха недостроената постройка на ИПК „ Родина “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР