На място вече работи екип от полски и американски специалистиУкраински

...
На място вече работи екип от полски и американски специалистиУкраински
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украински експерти ще могат да участват в разследването на ракетния удар в Полша

На място към този момент работи екип от полски и американски експерти

Украински специалисти ще могат да вземат участие в следствието на ракетния удар на територията на Полша, покрай границата, съобщи през днешния ден президентът на УкрайнаВолодимир Зеленски, представен от ДПА, съобщи.

В изказване на стопански конгрес той заяви, че от Полша са пристигнали съответните потвърждения. " Тъй като следствието още не е завършило, не можем да кажем сигурно кои ракети или техни елементи са паднали на полска територия ", сподели Зеленски.

Украинският президент упорства, че точно съветска ракета е поразила територията на Полша. По думите му издълбаният кратер е прекомерно огромен, с цел да бъде породен от ракета на украинската противовъздушна защита. Все отново Зеленски призна, че не е изцяло сигурен какво се е случило.

Съединени американски щати, НАТО и Полша са на мнение, че ракета от системата за Противовъздушна отбрана С-300 не е прехванала в полет съветска ракета и е паднала инцидентно на полска територия, причинявайки гибелта на двама души.

Външнополитически консултант на полския президент Анджей Дуда сподели от Варшава, че Полша желае да допусне украински специалисти до мястото на провалянето. Съветникът Якуб Кумох сподели пред полския ефирен канал " Те Фау Ен 24 ", че на място към този момент работи екип от полски и американски експерти. Според него достъп може да бъде даден скоро и " няма възражения от американска страна ".

" Никой не упреква Украйна в съзнателно бомбардиране на полска територия ", добави Комох. Той изясни, че дълбочината на кратера от удара и количеството употребявано гориво е предиздвикало специалистите да заключат, че ракетата е изстреляна от Украйна, разминала се е с набелязаната като цел съветска ракета и по-късно не се е самоунищожила, както е трябвало.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР