На мода са кремчетата и сладкишите в чашка - опитайте

...
На мода са кремчетата и сладкишите в чашка - опитайте
Коментари Харесай

Ванилов крем с какаови и ванилови бисквити в чаша

На мода са кремчетата и сладкишите в чашка - пробвайте и вижте за какво всички полудяха тъкмо по тази рецепта

Необходими Продукти

● бисквити - 6 бр. ванилови
● бисквити - 6 бр. какаови
● захар - ½ ч.ч
● прясно мляко - 500 мл
● ванилия - 2 прахче
● жълтъци - 2 бр.
● брашно - 3 с.л

Начин на подготвяне

Разбиваме 3 супени лъжици от прясното мляко дружно с жълтъците. Отмерваме си 4 с.л брашно. Към сместа с жълтъците и прясното мляко лека-полека прибавяме на части и брашното. Бъркаме непрестанно с тел. Трябва да стане гладка гъста примес.

Слагаме млякото в тенджерка на котлона да заври. Добавяме към млякото захарта и разбъркваме да се разтопи. След като млякото заври към този момент го дърпаме настрани. При непрестанно бъркане с тел прибавяме яйчената примес. При непрестанно бъркане слагаме и ванилиите.

Слагаме отново тенджерата на котлона на спокоен огън да заври. Бъркаме постоянно, с цел да не загори. Трябва кремът да се сгъсти, само че не прекомерно, след това отново се стяга. Взимаме си чаши. Сипваме топъл крем на дъното благодарение на лъжица.

Слагаме ред крем, начупена ванилова бисквита, отново крем, начупена какаова бисквита. Завършва с крем и заглаждаме. Слагаме крема още топъл. По същия метод пълним и другите чаши ред крем, начупена бисквита, крем, отново бисквита и отново крем. Слагаме десертите да стегнат.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР