На много места в страната в първия ден на Новата

...
На много места в страната в първия ден на Новата
Коментари Харесай

Сутрешни мъгли и разкъсана облачност днес

На доста места в страната в първия ден на Новата година има утринни мъгли. Минималните температури през днешния ден ще са сред минус 2° и 6°, а оптималните - от 9° до 14°, в София - към 9°. В утринните часове в Горнотракийската равнина, по Черноморието и поречието на Дунав ще бъде с ниска облачност или мъгла, само че видимостта бързо ще се усъвършенства, а денем облачността ще е раздрана. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Сутринта тук-там видимостта ще е понижена. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са към 12°-15°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е раздрана. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад - югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад - северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към минус 1°.

С извънредно високи януарски температури ще бъде през първата седмица от 2024-та година - минималните ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 7° и 12°. Облачността ще е променлива, най-вече забележителна във вторник, сряда и петък, когато тук-там едва ще превали дъжд, в планините над 1800 метра - сняг.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР