На много места по света безименният пръст се нарича пръст

...
На много места по света безименният пръст се нарича пръст
Коментари Харесай

Защо носим сватбения пръстен на безименния пръст?

На доста места по света безименният пръст се назовава „ пръст за пръстен “, тъй като точно на него се носи сватбеният пръстен – смята се, че това е задачата му. Този пръст е толкоз специфичен, че е именуван в древността и „ медицински “.
Някои култури считат, че е вълшебен. До ден сегашен тук-там се смята, че в него се крие магия. Погледнете си ръката. Ако безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца, вие сте мъж. Ако показалецът ви е по-дълъг, вие сте жена.
Безименният пръст демонстрира равнището на тестостерон в организма. Колкото е по-дълъг, толкоз по неустрашим е човек. Ако са ви равни безименният и показалецът, това не е доста добра вест за вашата половост. Още от древността хората са забелязали връзката сред размера на този пръст и някои качества на личността. Всъщност, тези качества били свързани с равнището на тестостерон в организма.
Днес има научни наблюдения, които сочат, че хората с по-дълъг анонимен пръст са по-добри в математиката, във взимането на решения, в ръководенето, само че и са по-агресивни. Древните хора обаче нямали обяснението, което ние имаме в този момент, че развиването на този пръст в ембриона съответствува с половото му установяване и по тази причина е толкоз явен знак за равнището на тестостерон. Затова носели пръстен на магическия пръст – тъй като той означавал статут или обвързване. Така че безименният е освен най-магическият пръст, само че и доста по-голям от полова позиция, от междинния.
Има специфична връзка на вените на този пръст със сърцето, настояват азиатците. Китайско вярване гласи, че носим сватбелния си пръстен на един от тези два пръста, тъй като те символизират обичания ни човек – брачния ни сътрудник. Че палците на ръцете символизират родителите, показалците – братята и сестрите ни, междинният ни пръст оначава личното ни Аз, а дребните пръсти – децата ни. Ако докоснем върховете на петте пръста на едната си ръка с върховете на съответните пет пръста на другата ръка, ще забележим, че в това състояние можем да разделим един от различен и да повдигнем всички двойки пръсти, с изключение на двойката на безименните. Защо? Красивото и сантиментално китайско пояснение е, че това значи, че брачната половинка и брачният партньор би трябвало да бъдат вечно дружно, в положително и неприятно.

източник: dariknews.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР