На милиони хора животът не достига, за да посетят местата,

...
На милиони хора животът не достига, за да посетят местата,
Коментари Харесай

Местата, които задължително трябва да посетите до края на дните си

На милиони хора животът не доближава, с цел да посетят местата, които желаят. Причините за това са сложни - от дефицит на време до липса на задоволително пари. Пътешествията са нещо ужасно, а неразучените места по света примамват всеки човек.

В света има местности, които са толкоз красиви, че можеш да останеш без мирис. Преди да си отидем от този свят е добре да забележим и да се насладим на най-малко няколко от тях. Ето кои са те:

Туристическа обиколка с балон над Кападокия

 Кападокия

Гледката, която се разкрива от горната страна е величествена. Преживяването е скъпичко, само че си коства, тъй като несъмнено е запаметяващо се. Отгоре ще видите назъбените скалисти върхове, изпъстрени в разнообразни багри. Това са по този начин наречените чудноватите призрачни скали на феите.
Балоните могат да побират да 20 туристи. След прекарването на земята можете да се насладите на „ тести кебап “ - локален специалитет от овнешко месце, което се пече на плам в глинен съд.

Празнуване на новогодишната нощ в Сидни

 сидни

В големия мегаполис кипи живот и през нощта. Ежегодно локалните поданици и туристите гледат зрелищното шоу с фойерверки по случай настъпването на Нова година. Те се изстрелват се в продължение на 12 минути, толкоз, колкото са месеците на годината. Има специфични платени площадки, на които можете да се любувате на зрелищното шоу.

Да прекосите Ламанша на чаша джин

 Ла Манш

Джинът е изключително известен в Англия. В началото на 17-и век е бил основан като лекарство за бъбреци в Нидерландия. Привнесен е на Острова от британските бойци до момента в който тече 30-годишната война. От лекарство в аптеките се трансформира в обичано пиво на милиони хора. То е участва и на ферибота, който минава през Ламанша. По време на 35-минутния курс постоянно можете да видите хора с чаша джин в ръка.

Да се насладите на чудното Северно зарево

 Северно зарево

За да се види сходна панорама е необходим много шанс, тъй като това събитие се случва през 10-11 години. То е подбудено от слънчеви изригвания. Може да се види с просто око освен от Аляска или Лапландия. През 1954 година се е виждало даже от нашата Варна. Наблюдавало се е дори и от Екватора, както и от Москва.
Красотата му е божествена - лъчите му са бледосини, минават през електриковозелени и най-после стават пурпурночервени.

Най-често може да се види от град Чърчил в Канада, когато има добра видимост - цели 300 нощи годишно

Да спите на бунгало в Бора Бора

 Бора Бора

Ако мечтаете за бял дребен пясък, кристално чисти тюркоазни води и горички с палми - това място не е единствено във филмите! Тук несъмнено е раят на земята. Струва си да си наемете бунгало във вътрешността в Тихия океан, единствено че нощувката излиза към 250 евро.

От бунгалото можете непосредствено да скочите в кристалночистите води, с цел да поплувате, като компания ще ви вършат черноперите акули, които не атакуват хора. Водните ски и разходките с лодка са една от атракциите на това приказно място.

Вечеря на -5 градуса в далечна Финландия

 Финландия

В мразовитите месеци туризмът във Финландия е най-силен. В град Кеми има снежен ресторант, където ще ви сервират вкусна вечеря при минусови температури. Ако ви стане прекомерно студено, не се тормозете - финландските сауни ви чакат. Има ги на всички места, пада се по една сауна на трима души. Тупането с брезови клончета е остарял финландски бит и е по-добро от всеки масаж. Никога не отхвърляйте покана за сауна, тъй като ще обидите домакините. Бъдете подготвени за щедро потене и чаша ликьор по-късно.

Да се изкъпете в изворите в Памуккале

 Памуккале

Това към този момент е покрай нас и всеки може да отиде да го посети. Струва си да изминете към 1000 километра и да видите и усетите това естествено знамение. Изворите са доста красиви, прелестно топли и извънредно лековити. Тук хипертониците лекуват високото кръвно и ставите си.

Произходът на Памуккале идва от това, че антични колоси сушели памуковата годишна продукция на скалните тераси Температурата на водата е към 35 градуса, макар, че изворите наподобяват по този начин, все едно са от лед.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР