На местните избори по-късно тази есен може да се състои

...
На местните избори по-късно тази есен може да се състои
Коментари Харесай

Наследник на жертва и наследник на генерал от ДС във възможен двубой за София

На локалните избори по-късно тази есен може да се състои дуел сред правоприемник на жертва и правоприемник на военачалник от Държавна сигурност, в случай че против претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев се изправи актуалният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

ГЕРБ към момента не са издигнали своя номинация за кмет. Знае се, че това е последният мандат на сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова, която през вчерашния ден съобщи, че при започване на септември ще стане ясно името на претендента на партията на Бойко Борисов.

Една от вероятните кандидатури е тази на Георги Георгиев, който сега работи на терен по разнообразни начинания. Те стартират от опазването на недвижимото културно завещание – като емблематични столични здания, които се реставрират, с цел да се трансформира в културни центрове, до това софиянци да могат да вървят по улиците без да се пребиват, като за задачата се подменя тротоарната настилка.

Интересното е, че Георгиев е правоприемник на семейство, репресирано от органите на комунистическата Държавна сигурност. Братът на неговия дядо е Михаил Иванов, който е лежал 3 години в концлагера „ Белене “ поради присъединяване си в горянското придвижване. Той е наказан дружно с Тодор Кавалджиев, който беше вицепрезидент на България. Това го прави цялостна диаметралност на прицелилия се в десния електорат наследник и внук на високопоставени генерали от Държавна сигурност Васил Терзиев, който е повдигнат от ПП-ДБ.

Васил Терзиев е кръстен на своя дядо генерал-лейтенант Васил Терзиев, който от 1952 до 1972 година е неизменим началник на Трето ръководство на Държавна сигурност – Военно контраразузнаване (Трето управление на ДС). Това са годините, в които репресивната комунистическа машина затрива ориста на доста доблестни българи, които по една или друга причина не одобряват да служат на безродните български прислужници на Кремъл.

Затова, че военачалник Терзиев интензивно е взел участие в сходен вид античовешки мероприятия приказват неговите отчети за присъединяване на България в потушаването на „ Пражката пролет “ през 1968 година От тях излиза наяве, че като началник на контраразузнаването той е следял доста деликатно за настроенията и държанието на българските военни и тези, които под някаква форма не са били съгласни, са „ отстранявани “.

Така че, в случай че Георги Георгиев бъде номинацията за кмет, на него ще му следва освен борба за сегашното и бъдещето, обвързвано с модернизацията на нашата столица, само че и за предишното. Това ще бъде и честен конфликт и гласоподавателите, които се дефинират като десни и съперници на комунистите и техните злокобни секрети служби, ще би трябвало да създадат доста верен избор. Всъщност, този избор е доста явен! Ако желаеме да продължим да бъдем демократично общество, не би трябвало да оправдаваме мъчителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР