На Международния празник на детето – 1 юни, дружеството събра

...
На Международния празник на детето – 1 юни, дружеството събра
Коментари Харесай

Деца се учат на пътна безопасност, докато играят

На Международния празник на детето – 1 юни, сдружението събра доста малчугани и техните родители на една от поляните в Южния парк на столицата, където всички имаха опция да участват на тематично-развлекателно събитие по Пътна сигурност за деца.

Официално бе открита и специфична обучителна детска площадка, която ще бъде подарена и ще се употребява от жителите и гостите на София. Инициативата е част от обществената акция на сдружението ”SOS – Спри! Спаси дете! ”, целяща да насочи вниманието на обществеността и да образова децата по новаторски и интерактивен метод на разпоредбите за пътна сигурност.

„ Тази самодейност започва през 2018 година, а това е третото подред събитие. Основната ѝ цел е безвредна пътна конюнктура, тъй като статистиката за починалите и потърпевши деца при произшествия е стряскаща. Идеята на акцията обаче е да образоваме освен децата, а и техните родители ”, описа Валентин Илиев, шеф „ Автомобилно обезпечаване ” в „ Лев Инс ”.

Статистиката в България сочи, че в огромен % от случаите има потърпевши пешеходци, даже и когато те са пресичали на зелен светофар.

„ Освен казусът с некачествената инфраструктура, имаме и други два казуса – пияните водачи и експанзията на пътя. Те към този момент получават застрашаващи размери в нашата страна ”, означи още Илиев и акцентира, че една от концепциите на акцията е да възпитава приемливост на пътя измежду най-младите, които някой ден ще пораснат и ще станат водачи.

За всички деца, присъединили се в днешното събитие, има специфична изненада – едно от тях ще завоюва чисто нов велосипед.

По време на церемонията представители от БЧК връчиха помощи на деца, потърпевши при пътни произшествия. Техни екипи пък направиха проява по оказване на „ първа помощ “ при ПТП.

В самодейността се включиха и началникът на „ Пътна полиция ” комисар Росен Рапчев и контрольор Мария Ботева, които приканиха за прецизно съблюдаване на разпоредбите за безвредно придвижване и увериха, че всички извършители на пътя ще бъдат глобени с цялата суровост на закона. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР