На мароканеца днес бе назначен нов служебен адвокат Васил Иванов,

...
На мароканеца днес бе назначен нов служебен адвокат Васил Иванов,
Коментари Харесай

Критична Опасност! Ето Какво Реши Съдът За Заловения От Българските Власти Терорист От Ислямска Държава!

На мароканеца през днешния ден бе назначен нов длъжностен юрист Васил Иванов, защото предходният бранител - юрист Попов и преводачът не пристигнаха на правосъдното съвещание. Глобата за юриста е 1000 лева, а за преводача 500 лева, който бе схванал, че делото ще се гледа от Хасковски съд. Днес бе назначен и нов преводач 21-годишният Кеман АлКан.

Пловдивските магистрати обаче потвърдиха решението на Окръжния съд в Хасково за краткотрайно задържане до 90 дни, защото има заплаха Науфел Захри да се укрие или направи ново закононарушение.

Тази мярка за задържане се взема съгласно Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, както и контракта за екстрадиция сред кралство Мароко и република България. Според легалните сделки, мароканските управляващи разполагат с избран период, с цел да изискат изпращането на подсъдимия в кралството, където да бъде съден.

Ако за тези 3 месеца не дойде искане от Мароко за екстрадиция, Захри ще бъде освободен.

Мароканецът, който бе с оковани ръце и крайници недоумяваше какво се случва.

Захри бе арестуван на “зелена граница ” край свиленградското село Сладун с група сирийци, влезнали незаконно у нас. Той се е представял за сириец и е бил с подправени документи. Последвало е изясняване на самоличността му и след експертиза се е открило, че лицето е търсено от Мароко. През това време той е бил в профилирания център от затворен вид в Любимец. Съгласно предоставената от Интерпол информация, мъжът е търсен за “лоялно участие в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата в Ислямска страна работа “Механизация към Главна дирекция – Военни лагери ” в град Ал – Маядин, област Дер – Алзор, Сирия. В осъществяване на тази активност мъжът се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и муниции ”.

Пред Хасковския съд мароканецът съобщи, че не желае да бъде излъчен на Мароко, където го грози присъда от 30 година затвор. Той се опасява, че в родината си ще бъде хвърлен в пандиза, а може и да го убият. Пред медиите Захри отхвърли да се е занимавал с тероризъм в Сирия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР