На любовта са посветени толкова много представления, че едва ли

...
На любовта са посветени толкова много представления, че едва ли
Коментари Харесай

Когато Цветана Манева, Алекс Сърчаджиева, Александър Сано и Калин Врачански говорят за любовта...

На любовта са отдадени толкоз доста представления, че надали можем да ги изброим. Най-силното възприятие на света обаче си заслужава още един театър. И то какъв.
 Гражданска позиция и острите думи на Алек Алексиев против президента на церемонията на премиите Икар
Острите думи на Алек Алексиев против президента

Гражданската позиция на артиста

" за любовта... " е на авторката Яна Борисова, която е награждавана цели четири пъти с Икар за модерна драматургия, в това число и тази година за пиесата си " Място, наречено Другаде ".

Новото ѝ зрелище ще съставлява по-скоро театрално-музикално прекарване. И ще си заслужава да се види освен поради този любопитен формат, само че и поради обстоятелството, че в него на една сцена ще се съберат известни артисти с разнообразни тълкования на познати и чисто нови текстове на еднакъв създател.
 Авторката Яна Борисова

Авторката Яна Борисова

Текстовете на Яна Борисова ще бъдат изпълнени от актьорите Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Калин Врачански, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева и други. Музиката е на композитора Милен Кукошаров, с който Яна Борисова работи през последните години.

Спектакълът " за любовта... " е една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които всекидневно се борят за правото си на обич и с ужаса от самотата.

Като се възползват от дадената им опция да приказват свободно за възприятията си, героите ни вкарват в объркания си и безреден любовен живот и разсъжденията си за него. Основни тематики и опорни точки на тези откровения са правото на благополучие, човешките недостатъци, зависимостите, срамът и най-много любовта и следствията от нея.

" Каня артисти, които доста одобрявам и обичам. Това са извънредно надарени актьори, които, като се изключи че ме респектират, ме въодушевяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този театър всички те са мои герои от разнообразни пиеси, писани по друго време, по друга причина и в друг подтекст. Така създателят съумява да събере своите герои на едно място, с цел да ги изслуша. Това ми се стори прелестна концепция ", споделя авторката Яна Борисова.
 “Граф Монте Кристо “ - новата премиера на Калин Врачански и Койна Русева в Младежки спектакъл “Николай Бинев ”
Калин Врачански като граф

С какво ново се е захванал артистът този път

" за любовта... " ще се играе в Пловдив (08.04.), София (24.04 и 19.05), Варна (02.06) и други градове. Цялата стратегия е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР