На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя

...
На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя
Коментари Харесай

Общинските съветници в Русе приеха заПАНАИРването на кея

На обичаното за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще " цъфнат " 12 павилиона

Становище на съдружие " Проект 7000 " по отношение на приемането на предлагането за слагане на павилиони на кея на Русе:

Общинските съветници от Русе одобриха заПАНАИРването на кея.

На обичаното за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще " цъфнат " 12 павилиона за продажба на сувенири, пакетирани произведения и фрешове. Според утвърдената скица, всички от тях ще са ситуирани върху оскъдните зелени площи. Причината - бетонът е даден на концесия от предходната администрация.

Не бяха адресирани проблемите, които ще зародят при зареждането на комерсиалните обекти, сметосъбирането и сметоизвозването. Според основния проектант на Русе Иван Ениманев " то коли и в този момент се движат по алеята... ".

На въпроса за местоположението на така наречен " Алея на занаятите " и пресичането на намиращата се пред павилионите велоалея съответен отговор нямаше... Отново арх. Ениманев съобщи, че " от там минават повече пешеходци, в сравнение с колелета ".

Лошата вест: Гласът на жителите за към половината от общинските съветници в Русе е без значение: нужни бяха 3 гласувания на общинския съвет, с цел да бъде позволено на нашият представител да показа нашето мнение.

Затова, в случай че желаеме да променим към положително града, в който живеем би трябвало мощно и ясно да заявим, че без гражданското общество и повече съответни благоприятни условия за гражданско присъединяване за бъдещите въпроси, Русе няма бъдеще. Всъщност има - бетонирано бъдеще.

Хубавата вест: Павилионите са преместваеми (както прочее е и едно друго заведение в градинката на районната библиотека) и в случай че жителите и гражданското общество в Русе решат, те няма да останат дълго там, където са планувани. С ясна визия, общи старания и мощен глас ние, жителите на Русе, можем да прекроим нашия град - комфортен, свободен, проспериращ!

Линк към признатото предложение за оформяне на зони за търговски обекти в зелените площи тъкмо пред велоалеята на кея:

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР