На Летище Бургас днес пристигна едномилионният за 2023 г. Ивон

...
На Летище Бургас днес пристигна едномилионният за 2023 г. Ивон
Коментари Харесай

Германка е едномилионният пътник на Летище Бургас

На Летище Бургас през днешния ден дойде едномилионният за 2023 година Ивон Бекер, която кацна на  най-слънчевото летище на Черноморието, дружно със своя брачен партньор и двете им деца, с полет на самолетна компания SundAir от Германия, бе тържествено приветствана от редица публични лица. Сред тях бяха кметът на Бургас Димитър Николов, основният изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД – доктор Франк Кванте, и шефът на Летище Бургас – Георги Чипилски.

Бекер получи за спомен брандирани раница и куфар, както и голям брой сувенири, а от инкаминг организация srl holiday service, която обслужва туристите на немския туроператор Shauinsland reisen, който е главен акционер в самолетната компания SundAir, бе сюрпризирана с ваучер за екскурзия с ВИП катамаран по Южното Черноморие.

Авиокомпания SundAir лети от 2019 година до Летище Бургас, отчитайки към този момент пети следващ сезон до аеропорта, като беше една от дребното самолетни компании, която не прекъсна своите полети даже и по време на пандемията от COVID-19. За този период  към този момент има регистрирани над 300 самолетoдвижения и над 46 000 обслужени пасажери от Германия до Летище Бургас.

През тази година трафикът на Летище Бургас се възвръща последователно, като за интервала януари – юли 2023 година е регистриран растеж от 13%, по отношение на същия интервал на предходната година, като всички Топ 10 пазари бележат растеж по отношение на 2022 година

За същия интервал (януари-юли) по отношение на 2019 година към момента се регистрират равнища от минус 39%, което се дължи, както на неналичието на полети от основни пазари като Русия, Беларус и Украйна, по този начин и на по-бавното възобновяване на някои от обичайните за входящия туризъм пазари като Германия, Англия,Израел и Чехия. За разлика от тях, за посочения интервал Полша отбелязва растеж на пасажерите от 16%, по отношение на 2019 година Също по този начин, още два централноевропейски пазара означават растеж на полетите - Унгария и Австрия, които са с над 80% нарастване за този интервал.

През последните няколко години доста се усили делът на пасажерите, превозени с нискотарифните самолетни компании, което след пандемията се следи като наклонност в доста европейски страни. През този сезон посрещаме полети от напълно нови дестинации до Летище Бургас – Мадрид (Испания) и Грьонинген (Нидерландия), както и след повече от 5-годишна пауза бяха възобновени полети от Шчечин (Полша), Каунас (Литва) и Падерборн (Германия). А към този момент е стартирала работата по привличането на нови маршрута следващата година.

За да може трафикът да се възвърне до равнищата от 2019 година, е нужна дейна реклама на Българското Черноморие в главните пазари за входящ туризъм като Германия, Англия, Полша, Чехия и Израел.

" Радваме се да посрещнем пасажер №:1 000 000 в Бургас през 2023 година! Това е огромно достижение! Правим всичко допустимо да обслужим всеки пасажер по най-хубавия метод и да осигурим страховит ваканционен старт. Що се отнася до цялостното развиване, би трябвало да създадем доста повече, с цел да притеглим повече туристи от интернационалните пазари. Конкуренцията за привличане на туристи става все по-интензивна. Във " Фрапорт България " вършим всичко допустимо да работим с всички сътрудници в туристическия бранш и Министерството на туризма, с цел да развиваме туризма по-успешно! Имаме атрактивен артикул, само че той би трябвало да бъде прочут в Германия, Англия, Израел и във всички наши сегашни и бъдещи пазари! ", съобщи Главният изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД – доктор Франк Кванте.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР