На крачка от Статуята на свободата и многото небостъргачи в

...
На крачка от Статуята на свободата и многото небостъргачи в
Коментари Харесай

Овце помагат в борбата с плевелите близо до Ню Йорк

На крачка от Статуята на свободата и многото небостъргачи в Манхатън , Губернаторският остров в пристанището на Ню Йорк е на малко пътешестване с ферибот от шума и суетата на огромния град, разказва  Voice  of  America  (VOA).

Място, където през 1988 година президентът на Съединени американски щати Роналд Рейгън се среща със руския водач Михаил Горбачов . Губернаторският остров към този момент е място , където можете да се насладите на утринна йога , разходки с велосипед и изискани вечери. Но други са тук, с цел да работят. Лео Фрамптън, градинар с тръста за острова, се грижи за овцете.

Животните са тук на задача да хапят нежелани инвазивни растения.  Без косачки и тримери, без хербициди.  Единственото оръжие против плевелите са овцете и ненаситният им вкус. Пелин, изяден от овце. Колегата градинар на Фрамптън е Марина Билозарковская. Родителите й идват в Съединени американски щати от Молдова през 90-те години. Тя е родена в Съединени американски щати и е израснала тук и казва, че е получила любовта си към всичко обвързвано с природата и градинарството от майка си и баба си.
" Когато бях на девет, отидох в Молдова за лятото. Видях моята прабаба. Тя живее там във Вороново, на село. Хареса ми там. Беше доста хубаво ", споделя тя. Всяка година, до момента в който овцете почистват от ден на ден места от бурени, локалните градинари засаждат тук ливадни билки и треви.

Градинарите споделят, че овцете въобще не основават проблеми. Те щастливо дивят. И те раздават времето си, пирувайки с бурени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР