На Коледа стават чудеса… Клише, което и тази година ще

...
На Коледа стават чудеса… Клише, което и тази година ще
Коментари Харесай

Коледни чудеса

На Коледа стават чудеса… Клише, което и тази година ще ни натрапват всички американски кинопродукции, нормално предавани към и на празника. Много предвидима, по холивудски неизменима имитация, съпътстваща една характерна Комерсиална Коледа.

Ама ние в действителност имаме потребност от чудеса !

Когато времето на открито е студено, стъмнява се рано, падат мъгли и слънцето е ъгъл, светлината ужасно ни липсва. Огряваме вечерите и част от нощите си с електрическата, само че разчитаме и на духовната светлина. Особено на Рождество Христово – нравствен празник, а не просто ден за замяна на дарове. Всъщност изобщо нямаме потребност от купчината дарове. Имаме потребност от любовта, толината и уюта, с които Коледата събира всички ни вкъщи; с които сплотява фамилиите ни. Вниманието към околните, детската усмивка – за тези чудеса ми е мисълта. Вниманието към околните, детската усмивка – за тези чудеса ми е мисълта. Коледата е магична, в случай че имаш дете и огромно семейство. За самотниците тя е по-скоро депресираща. Макар че и те, подмамени от въпросните филми, от време на време стоят тихичко у дома в очакване на коледно знамение.

Да дохвъри някой Рудолф, да падне подарък през комина или просто обичаният да почука на вратата и да прошепне: " Обичам те ".

Размечтах се. Не имам вяра тъкмо в тези чудеса, само че знам, че чудеса се случват. Преди 10 години тъкмо преди Коледа срещнах любовта. Нова година посрещнахме дружно, а в този момент имаме наследник, който написа, рисува, приказва, командва.

Децата са Коледа . Затова на Коледа се апелирам за тяхното бъдеще. И за обич, която да можем да раздаваме всеки ден, а освен на Коледа .

Всъщност, когато аз бях дете, си имахме Дядо Мраз (кой ли го помни към този момент?!). После се влюбихме в кока-кола и, естествено, в Дядо Коледа от нейните реклами, много положителни. Не одобрявам и не очаквам чорапи, цялостни с лакомства. Обичам шоколад, само че по мъничко, всеки ден...

В детските градини честват Вси Светии. Но дали идват коледари , с цел да пеят и орисват за здраве и благодат? И дали въобще децата ни знаят смисъла на думата " благодат "? Не знам, само че сигурно знаят смисъла на думата " рецесия ". А по-големите – и това на думи като " заем ", " рента " и " цена ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР