на караула всъщност изглеждаше простичък - акад. Николай Денков отстъпва

...
на караула всъщност изглеждаше простичък - акад. Николай Денков отстъпва
Коментари Харесай

Интригата при ротацията: ПП не спазили дори единствената предвари...

на караула в действителност изглеждаше простоват - акад. Николай Денков отстъпва премиерското място на Мария Габриел, а тя от своя страна - вицепремиерския си пост на Денков. Дяволът обаче е в детайлите - предварителната сделка сред ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията не прецизира кой ще поеме външно министерство. 

 

ГЕРБ упорстват Габриел да остане външен министър, до момента в който в същото време е и министър председател. От ПП-ДБ обаче се опълчват на това желание и на собствен ред поставят на масата името на Денков като възможен вицепремиер и външен министър. Делян Добрев от ГЕРБ акцентира, че Денков желал този пост, “за да може да пътува ”. 

“Всъщност няма никаква изясненост за кабинета след ротацията. Единственото авансово уговорено нещо - че Денков ще бъде учебен министър, не беше спазено от страна на Политическа партия. Разбираме, че Денков слага ултиматум да бъде външен министър, тъй като пред сътрудници е споделил, че желае да пътува ”, разяснява Делян Добрев пред Нова телевизия. 

 

По думите му по този метод излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет, а сглобката е претърпяла “пълен неуспех ”. Добрев бил удовлетворен, че поредно гласоподава срещу.

 

Според Добрев “профилът на Мария Габриел допуска тя да бъде външен министър, тъй като тя има опит в тази сфера, до момента в който профилът на Денков допуска той само да бъде учебен министър,  тъй като няма никакъв опит във външната сфера ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР