На кандидатите за закупуването на Манчестър Юнайтед им било обявено,

...
На кандидатите за закупуването на Манчестър Юнайтед им било обявено,
Коментари Харесай

Кандидат-купувачите на Манчестър Юнайтед имат 10 дни да представят новите си оферти

На претендентите за закупуването на Манчестър Юнайтед им било оповестено, че ще имат 10 дни, с цел да подготвят и показват идната си оферта за клуба. Daily Mail разкрива, че в четвъртък представители на Шейх Ясим бин Хамад ал Тани ще бъдат на „ Олд Трафорд “, където ще презентират своите проекти, до момента в който в петък ще бъде ред на другия главен любимец - сър Джим Ратклиф.

Те ще се срещнат с членове на разнообразни отдели, в това число футболни, финансови и търговски, като в същото време ще създадат обиколки на емблематичния стадион на клуба и подготвителната база. След това ще бъдат направени самостоятелни оценки каква сума ще бъде нужна за реновирането на „ Олд Трафорд “ или за строителството на напълно ново оборудване.

След това претендентите ще показват вторите си предложения към американската банка Raine Group, която ръководи процеса по продажба от името на притежателите на Юнайтед от семейство Глейзър. След това банката ще се съветва с Глейзър, преди да вземе крайното решение. На този стадий определената оферта ще получи цялостен достъп до сметките на клуба. След това страните биха могли да договарят в допълнение, преди да бъде реализирано цялостно съглашение.

Шейх Ясим бин Хамад ал Тани няма да пътува персонално до Манчестър. Вместо това неговият екип, който включва изпълнителни шефове от Bank of America, работещи в Катар и юристи ще го съставляват ва упоменатата среща.

Ратклиф, който е притежател на компанията Ineos, желае да придобие 69-процентовия дял на семейство Глейзър и ще дойде персонално от Ница, клубът, в който държи главния пакет акции.

Смята се, че в битката за Ман Юнайтед има ще двама претенденти от Съединени американски щати. Освен концепцията за изцяло придобиване на клуба, ще бъде прегледана и опцията за частична инвестиция. След приключването на презентациите участниците ще имат 10 дни, с цел да създадат офертите, които биха могли да ги изстрелят на полпозишън за придобиването на „ алените дяволи “.

BREAKING
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР