На какво се дължи промяната в приходите ви?На подобрение по

...
На какво се дължи промяната в приходите ви?На подобрение по
Коментари Харесай

Красимир Петков, Direct Media Group Bulgaria: Очакваме засилен интерес към гейминг и метавселени

На какво се дължи смяната в приходите ви?
На усъвършенстване по всички съществени вертикали на доход - медиен, креативен, индустриален. 80% от растежа е обвързван с нарастване на приходите от съществуващи клиенти - развиване и разгръщане на предоставяните от нас услуги, другите 20% - от нови клиенти. Важният за нас индикатор е растежът над равнищата от 2019 година
Какви трендове наблюдавате на информационния пазар?
Все повече рекламодатели се интересуват от цифровите канали по всички равнища на потребителската фуния. Познанията и експертизата както на клиентите, по този начин и на организациите порастват, измеримостта и резултатите са факт, динамичността, с която може да се приспособяват послания в действително време - също, а растежите в вложенията са двуцифрени. Очакваме скоро да има и засилен интерес към разрастващите се цифрови канали - гейминг, ритейл медии или метавселени. Засега има интерес, а вложения на равнище български пазар - може би след 2-3 години.

Друга наклонност е консолидираното на рекламодатели и марки в наличие. Независимо дали приказваме за основаване на лично такова или интеграция в съществуващо в офлайн и онлайн канали, ще даде съществено преимущество на рекламодателите, само че и на медиите, които са отворени, изобретателни и смели за сходни партньорства.
Какви са прогнозите ви за информационния пазар идната година?
Над 80% от бюджетите са свързани с мултинационални компании и при съществени стопански рецесии това ще окаже въздействие и върху бюджетите в България. Очакваме растеж на пазара на годишна база, само че е допустимо закъснение на взимането на решения в края на тази и началото на 2023 година Въпреки това Централна и Източна Европа е с един от най-високите планирани растежи на информационните разноски за идващите няколко години. Вярвам, че България няма да изостане от наклонността.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР