На живо: Украинската противовъздушна отбрана свали десетки руски дронове за една нощ

...
Украинската противовъздушна отбрана свали десетки дронове, изстреляни от Русия при
Коментари Харесай

Украинската противовъздушна отбрана свали десетки дронове, изстреляни от Русия при атаки през нощта, съобщиха военните в четвъртък. Новината идва, след като военни служители казаха в сряда, че войските на Киев са отблъснали „интензивни вражески атаки“ близо до източните села Клишчиевка и Андриевка, които са си върнали по-рано този месец. Следете нашия блог на живо за последните развития на войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

7:21 сутринта: Украинската противовъздушна отбрана унищожи повече от 30 дрона, изстреляни от Русия през нощта

Русия предприе „мащабна“ атака с дронове през нощта и че повече от 30 руски безпилотни летателни апарата (БЛА) бяха унищожени , каза украинската армия в четвъртък.

БПЛА са били прехванати над крайбрежните райони на Черно море, а също и по-навътре в сушата, каза Наталия Гуменюк, говорител на украинското южно военно командване.

Русия "не спира натиска и издирването на нова тактика: а именно с използването на масови атаки", каза Гуменюк в платформата за съобщения Telegram.

"Тази вечер бяха изстреляни няколко групи ударни БПЛА... противовъздушната отбрана работи почти по цялото южно направление - в Одеса, Николаевска област. Освен това много по-на север – врагът насочи атаките си към централна Украйна“, каза тя.

„В момента се изясняват последствията от атаката, тъй като тя наистина беше масирана.

„Въпреки това, работата по противовъздушната отбрана беше доста ефективна. Над 30 UAV бяха унищожени."

От юли, когато Москва се оттегли от сделката с посредничеството на ООН, позволяваща безопасни превози на зърно през Черно море, Русия засили атаките срещу инфраструктурата за износ на зърно на Украйна в южните райони на Одеса и Николаев .

1:02 сутринта: Украинските войски отблъскват руските атаки на източния фронт, казват военни служители

Украинските войски удържаха решителни атаки в сряда на руските сили, опитващи се да си върнат загубените позиции на източния фронт, военни служители каза, докато анализаторите предполагат, че силите на Киев също напредват в южния театър.

Украинската армия започна контранастъплението си през юни, възнамерявайки да си върне позициите на изток и през последните две седмици обяви превземането на две ключови села, Андриевка и Клишчиевка, близо до разбития от войната град Бахмут.

Нейните сили също се опитват да напреднат на юг към Азовско море, за да прекъснат сухопътния мост, установен от Русия между анексирания Крим и позициите, които Москва държи на изток.

Илия Евлаш, говорител на източната групировка на украинските сили, каза пред националната телевизия: „Продължаваме да отразяваме интензивни вражески атаки близо до Клишчиевка и Андриевка. Противникът все още щурмува тези позиции с надеждата да си върне загубените позиции, но без успех."

Ключови събития от сряда, 27 септември:

Разговорите с Украйна за внос на зърно вървят в добра посока , каза полският министър на земеделието в сряда след спор между двете страни относно решението на Варшава да удължи забраната.

Руските държавни медии отново излъчиха кадри без дата на командира на Черноморския флот Виктор Соколов, за когото Киев твърди, че е убил през ракетна атака, насочена към щаба на флота в анексирания Крим. Въпреки че е невъзможно да се каже кога е записан записът, излъчването му вероятно има за цел да подскаже, че военноморският командир е все още жив.

Няколкостотин членове на руската частна група наемници Вагнер са се завърнали в Източна Украйна, за да се бият, но нямат значително влияние на бойното поле, каза украински военен говорител в сряда.„Регистрирахме присъствието на максимум няколкостотин бойци от бившата ЧВК Вагнер (частна военна компания), “, каза Сергий Череватий, говорител на източното военно командване. Той добави, че бойците на Вагнер са били разпръснати на различни места и не са били част от едно звено.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР